MónTerrassa
Crida a tots els exalumnes de l’Institut de Matadepera

L’Institut de Matadepera ha començat a preparar les celebracions dels seus primers vint-i-cinc anys i ha començat una crida a exalumnes que han passat pel centre, informa Matadepera. cat.

D’entre les iniciatives que s’estan planificant, una pàgina web en la què cada generació tindrà el seu espai per posar-hi imatges, escrits, i anècdotes; una exposició de materials i imatges, una trobada d’exalumnes al mateix institut que tindria lloc el proper mes de maig.

Des de la comissió organitzadora, es necessita tenir el contacte de com més exalumnes, millor. I és per això que es demana a alumnes i exalumnes que es posin en contacte amb els seus companys per tal d’elaborar un llistat amb les més de dues dotzenes de cursos que han passat pel centre. Els interessats poden adreçar-se a [email protected], recorda Matadepera.cat.

Els orígens de l’Institut

Va ser el mes de setembre de 1996, ara tot just fa 25 anys, quan l’Institut de Matadepera començava a caminar amb l’inici de curs dels primers estudiants d’ESO. Però no ho faria en un edifici com el que hi ha ara, al Mas Sot. De fet, encara haurien de passar cinc anys, fins al 2001, en què podria disposar d’un espai propi.

Una necessitat del poble

La història arrenca de més lluny, a mitjans dels anys 80, quan hi comença a haver la necessitat que al poble hi hagi un institut d’ensenyament secundari. El fet no es començaria a materialitzar fins al març de 1992, quan la comissió de la reforma educativa de l’Associació de Pares del CEIP Ginesta i el Departament d’Ensenyament acorden que el Mapa Escolar del poble ha d’incloure un institut. La idea original era que la primera promoció arrenqués el curs 1994/95 i la Generalitat es va comprometre a instal·lar uns mòduls prefabricats a la Plaça Pau Casals, on hi havia hagut la pista d’skate board.

Més informació a Matadepera.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa