MónTerrassa
Matadepera captura i esterilitza més de cinquanta gats de carrer

Matadepera ha capturat i esterilitzat en pocs mesos més de cinquanta gats de carrer. El govern ha dut a terme una campanya intensiva per acabar amb les colònies que habiten al municipi formades per animals que no tenen propietari. Segons informa Matadepera.cat, en aquests darrers mesos de 2022, l’Ajuntament va detectar un increment significatiu d’aquests gats que s’agrupaven en dues noves colònies identificades al poble. Per una banda, una es trobava ubicada al Centre, per l’altra, n’havia aparegut una a la urbanització de Les Pedritxes.

Això no va agradar a la regidoria de Salut Pública que va decidir realitzar una batuda per controlar i reduir la presència d’aquests animals. Així, en el primer dispositiu, es van capturar i esterilitzar un total de 13 animals (4 mascles i 9 femelles), els quals posteriorment se’ls ha traslladat a un refugi o protectora. El segon dispositiu, a la zona de les Pedritxes, va acabar amb un total de 41 animals capturats i esterilitzats (22 mascles i 19 femelles). Aquests gats també van ser conduïts a un refugi.

Crida a no donar de menjar els gats

Un cop eliminades aquestes dues colònies no controlades, l’Ajuntament de Matadepera ha fet una crida a la població per ajudar a que no se’n creïn més. Com? La regidoria de Salut Pública considera que aquesta proliferació de felins -però també d’altres animals com els coloms- és una causa directe del factor humà. És a dir, en responsabilitzen al fet que hi ha persones que, voluntàriament o involuntàriament, els subministren aliment. Per això s’ha fet una insistent proclama que no s’alimenti els animals sense propietari al carrer i que siguin curosos en respectar els horaris de recollida de les deixalles.

A banda de les zones esmentades, entre l’any 2021 i 2022 l’Ajuntament ha hagut d’actuar a 9 colònies diferents de gats, ubicades a les urbanitzacions de la Verge de Montserrat, el Pla de Sant Llorenç, La Plana o a zones com Can Pèlacs. En total, entre les 9 colònies s’han capturat i esterilitzat 53 gats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa