MónTerrassa
Caixes-niu per protegir els ocells que fan estada a Matadepera
  • CA

La brigada d’obres i serveis de l’Ajuntament de Matadepera instal·larà properament caixes-niu a diversos punts del munipici per donar aixopluc a aquells ocells que fan estada al poble, segons recull el portal de notícies Matadepera.cat. Es tracta d’un projecte engegat a l’octubre del 2020 des de la biblioteca Àngel Guimerà. Aleshores, es va organitzar un taller sobre sostenibilitat amb infants, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Consistia, per una banda, en donar a conèixer quins ocells insectívors podem trobar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; i per l’altra, en construir cinc caixes niu que servissin de menjadores i niu pels ocells que comencen a arribar al municipi durant els mesos més freds. El taller va anar a càrrec d’Artur Degollada, membre de l’Associació Gestió Natural. A causa de la pandèmia, la seva col·locació va quedar aturada, i ara, per fi, podrà fer-se realitat.

Construcció de Caixes niu a Matadepera | Biblioteca Àngel Guimerà

Un calendari protagonitzat pels ocells del Parc Natural

D’altra banda, també els ocells són protagonistes d’un nou calendari que s’ha publicat recentment. És obra de la matadeperenca Cristina Maurí Torrens, mestre, psicopedagoga i aficionada a la fotografia i senderisme. Durant el confinament va aprofitar per fer llargues passejades i captar més de 70 espècies diferents d’ocells que habiten al Parc Natural. D’aquí va sorgir, posteriorment, la idea d’elaborar un calendari amb tots els animals. A Matadepera, aquest calendari de 2022 es pot trobar a la botiga Croquis i a l’estanc.

El calendari consta de 13 pàgines i cadascuna està protagonitzada per un ocell, s’hi pot veure el nom popular i el científic. Al seu interior podem descobrir un pit-roig enfilant-se per un tronc d’arbre o un tallarol del casquet amb les florides del passat mes de febrer. També dos estornells enfadats o una femella de picot garser gros portant formigues a la seva cria. Tots els animals que estan representats al calendari es poden observar amb més o menys freqüència en diversos punts del Parc Natural.

L’autora del calendari d’ocells Cristina Maurí | Matadepera.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa