MónTerrassa
#Bethekey, un projecte contra la islamofòbia amb participació matadeperenca
  • CA
Joaquim Armengol explicant el projecte a Matadepera Ràdio | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

Un grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, del qual en forma part el matadeperenc Joaquim Armengol, acaba de donar a conèixer un projecte per intentar acabar amb el discurs d’odi contra els musulmans dins i fora de les xarxes socials. El projecte anomenat #Bethekey (en anglès, sigues la clau), té com a objectiu principal conscienciar i fer reaccionar la ciutadania, les institucions i mitjans de comunicació davant el recent augment de recel i islamofòbia a Barcelona i en concret, al barri del Raval.

La iniciativa neix en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura a partir de la preocupació de 7 joves entre 18 i 25 anys que han observat com els atacs terroristes del passat 17 d’agost van colpir el cor del barri on està situada la seva Facultat. #Bethekey té vocació de barri (el Raval a Barcelona) però no oblida el seu públic principal, els joves de la ciutat de Barcelona, i per això fa un gran ús de les xarxes socials també per arribar a persones d’altres indrets. Els posts els fan en català, castellà, anglès, àrab, francès, grec i italià. Els estudiants pengen fotos, recursos, notícies, agenda, testimonis… que siguin positius i ajudin a omplir les xarxes socials de material que inciti al respecte, el diàleg i el reconeixement de l’alteritat, i que no contribueixin a incendiar, confondre o estigmatitzar.

#BeTheKey | #BeTheKey

!--akiadsense-->

Amb presència a Facebook, Twitter (@bethekey_) i Instagram (@bethekey_), es fa una crida per tal que els usuaris alcin la veu en contra l’odi enviant les seves fotografies més creatives amb una clau com a protagonista. La col·lecció d’imatges recollides s’exposarà també a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL). A més estan programades, entre altres activitats, trobades amb joves de diferents procedències per tal que relatin la seva experiència al barri i com creuen que es podria revertir la situació de conflicte.

La propera serà el 14 de maig a la tarda al plató de la Facultat i és oberta a qui hi vulgui participar. Al carrer, #BeTheKey es presentarà als ciutadans que passin pel Raval i se’ls demanarà la seva participació. La campanya ja ha rebut fotografies de claus de Xile, Eslovènia, Estats Units, Marroc o Alemanya, entre d’altres indrets. També es poden enviar fotografies de claus, o de persones amb una clau a la mà, a aquest correu: [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa