MónTerrassa
L’Agrupació Sardanista La Mola celebra 40 anys amb una diada especial

Aquest dissabte, 25 de setembre, tindrà lloc l’acte de commemoració per al 40è aniversari de l‘Agrupació Sardanista La Mola. Per celebrar-ho, s’ha organitzat un concert de sardanes a les 12 del migdia al Parc Pep Ventura de Matadepera. El concert conmptarà amb la participació de la Cobla Jovenívola de Sabadell i la soprano Ariadna Moraleda.

En el programa s’hi podran trobar sardanes eternes, contemporànies, que es canten i de ball d’envelat. Així, es podran escoltar sardanes com: “Ressons d’amunt i crits” de Tomàs Gil i Membrado; “Cançó d’amor i de guerra”, de Rafael Martínez i Valls; “És la Moreneta”, d’Antoni Carceller; o “Camí de la UNESCO”, d’Anna Abad, entre d’altres. A més, un dels moments més especials serà l’estrena de la sardana “La Mola de Matadepera”, creada expressament per a l’ocasió per al compositor Jordi León.

Les persones interessades en participar en l’acte poden inscriure’s enviant un correu amb nom i telèfon de contacte a: [email protected] L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Matadepera i la Confederació Sardanista de Catalunya.

L’Agrupació Sardanista La Mola no només gaudeix escoltant i ballant sardanes, i portant el patrimoni cultural català arreu, també té un fort arrelament en el territori. Fruit això, va ser aquesta entitat qui va impulsar el 2019 la Comissió de les Fonts de Matadepera, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, des de la qual s’ha tirat endavant un projecte de recuperació i manteniment de les fonts del terme municipal. Amb la col·laboració de l’ADF, la UEM i l’Ajuntament s’han dedicat a elaborar informes sobre el manteniment i les millores necessàries de set fonts. Cinc són fonts properes al poble, la de Can Roure, la de Can Vinyers, la de la Riba, la de la Tartana i la del Corraló. La Font Soleia i la Font del Saüc formen part del massís de Sant Llorenç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa