L’organització antirepressiva Alerta Solidària ha comunicat aquest dimecres que en David Vallhonrat, membre dels CDR i que va participar en la protesta a les portes del TSJC, ha estat absolt. La fiscalia ha decidit retirar els càrrecs que pesaven sobre ell, que consististen en delictes de desordre públic, resistència greu a l’autoritat i desobediència, i per tant, no s’ha celebrat el judici que havia de tenir lloc aquest dimecres a l’Audiència Provincial de Barcelona.

En David va ser detingut a Barcelona l’any 2018, quan un grup de manifestants de les entitats CDR, Arran i SEPC van plantar-se a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en van tancar les portes amb cadenes i es van asseure per impedir l’accés a l’edifici, tot lligant-se les mans. La protesta venia motivada per l’aplicació de l’article 155, entre d’altres. En total van ser dotze persones arrestades i acusades, onze de les quals van comparèixer al jutjat i van quedar absolts quatre mesos després del judici celebrat el 2020. En David, vinculat a la CUP de Matadepera i membre dels Minyons de Terrassa, no va comparèixer el dia de la vista oral i per això se li va obrir una causa i va arribar a ingressar a la presó de Can Brians. La Fiscalia demana fins a dos anys i mig de presó per desordres públics i desobediència.

La detenció del jove va causar molt d’enrenou a la seva població natal, on centenars de veïns van concentrar-se el passat mes de maig a la plaça de l’Ajuntament per exigir-ne la llibertat. L’acte va comptar amb la presència i suport dels tres partits independentistes amb presència a l’Ajuntament (CUP, ERC i Junts), a més de membres de l’ANC, Consell per la República, Òmnium, CDR i La Popular, i de familiars d’en David que van llegir un manifest. Fins i tot, es van penjar dues pancartes en les dependències municipals en què es podia llegir “Llibertat David: contra la presó, desobediència” i “David llibertat: el poble respon”.

Clam per exigir la llibertat del jove CDR detingut/Miquel Badia-Matadepera.cat

Nou comentari