Amfiteatre del Parc de Sant Jordi

Amfiteatre del Parc de Sant Jordi | Joaquim Verdaguer

La imatge que podem veure data de principis dels anys 90. Vint anys després, l’amfiteatre, ubicat al Parc de Sant Jordi de Terrassa, es manté però ha canviat una mica el seu aspecte, bàsicament s’ha anat deteriorant fruit del seu oblit.

No gaires anys més tard de la imatge captada per Joaquim Verdaguer, l’Ajuntament va procedir a retirar els seients de color verd que es trobaven en un estat totalment malmès i desgastat, deixant les grades de ciment. No fa pas tant, encara s’utilitzava per acollir algun concert, sobretot de jazz, però amb el pas dels anys ha perdut la vitalitat dels seus inicis en què funcionava com un espai escènic i multifuncional, a l’aire lliure, ideal per a espectacles de petit i mitjà format de teatre i música.

L’amfiteatre es va construir a mitjans dels anys 60 en el fondal del torrent del Batlle i tenia una capacitat de 644 persones. Amb una superfície de 22.000 metres quadrats forma part del jardí i les hortes originals de la Masia Freixa. L’última gran intervenció de manteniment a l’amfiteatre va ser al 2009 on es va arreglar la paret de darrera de l’escenari.

Nou comentari