El Centre Mèdic, obra de Josep Maria Coll i Bacardí | Fons Ragon / AMAT

!--akiadsense-->

El Centre Mèdic de Terrassa era una de les joies del modernisme terrassenc. Però la manca de sensibilitat de les autoritats franquistes va pernetre que desaparegués. La ciutat perdia un patrimoni de valor incalculable. L’obra fou encarregada a l’arquitecte Josep M. Coll i Bacardí que aplicar una configuració modernista tardana. L’edifici en forma de triangle amb una portalada al carrer Sant Quirze destacava pel seu xamfrà que era rematat per una cúpula parabòlica que aixoplugava un gran finestral semicircular amb columnes i resolt per un gran finestral. Les ales eren de maó vist, amb obertures ritmades que acabaven pel carrer de Sant Quirze, en la portalada. El seu cost fou de 40.000 ptes.

El nou Centre mèdic es va inaugurar el 7 de maig de 1916 amb la presència de l’alcalde Josep Ullés i del diputat Alfons Sala, a més de les diverses autoritats de la ciutat. L’edifici fou beneit per l’arxiprest Josep Guardiet.

A mitjans de la dècada dels anys 50, amb forta oposició dels veïnat i altres terrassencs fou enderrocat per donar pas a un altre immoble per acollir els nous jutjats i més tard ser la seu del Institut Municipal de Cultura i Esports.

El Centre Mèdic, obra de Josep Maria Coll i Bacardí | Fons Ragon / AMAT

!--akiadsense-->

Nou comentari