MónTerrassa
Un sol carrer que passa per quatre barris de Terrassa
  • CA
El carrer Colom és un dels carrers més llargs de Terrassa amb 3.450 metres de longitud, des de l’avinguda de Jacquard fins a la carretera de Rubí. Tan és així, que el vial té la pecularitat de pertànyer a quatre barris diferents de la ciutat: Escoles-Plaça Universitat, Cementiri Vell, Can Palet i el polígon de Can Parellada.

El mes de març de 1907 la brigada d’obres de l’Ajuntament de Terrassa va procedir a obrir aquest carrer tant conegut a la nostra ciutat. Ja des del seu inici es va obrir amb una amplada de 14 metres que suposava una mesura molt destacada per l’època i especialment en una ciutat com Terrassa plena de carrers estrets. El carrer es va començar a obrir des de la placeta de l’Escola Industrial amb la idea d’unir aquesta amb la carretera de Sabadell (actualment carretera de Montcada). El disseny del carrer contemplava la plantació d’arbres a banda i banda, fet que es va produir a finals del mateix any 1907.

L’obertura d’aquesta important via de comunicació va ajudar a la construcció de nous habitatges a banda i banda de la mateixa, fet que encara podem comprovar a dia d’avui gràcies a una de les cases que s’hi ha conservat i que presenta elements típics de l’estil modernista, tant característic d’aquells anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa