MónTerrassa
39 anys de l’atemptat contra la caserna de la Guàrdia Civil de Terrassa

El perfil de Twitter @guifos75 ha publicat aquest dilluns un escrit dedicat als atemptats de Terra Lliure a Terrassa. Aquest compte dedicat a la recuperació de la memòria història, sovint realitza “fils” en què explica de manera didàctica episodis de la nostra ciutat. Aquest és el fil d’avui:

Un 9 de novembre de 1981 l’organització armada Terra Lliure col·locava un artefacte explosiu de 300 gr de goma 2 a la caserna de la Guardia Civil de Terrassa, aquesta fou la segona acció armada a la ciutat, per part de l’organització catalana. La primera acció de TLL a Terrassa, data l’onze d’abril de 1981, amb una acció col·locant un potent explosiu a les oficines de la companyia FECSA a la Plaça Vella.

La tercera fou el 10 de juliol de 1984, amb accions també antinuclears i coordinades contra FECSA a Terrassa i a ciutats veïnes, com Sabadell, Molins de Rei, Sant Cugat, Martorell i Rubí. El darrer acte armat de Terra Lliure a Terrassa es produí el 9 de març de 1990. Va ser una acció simultània a Manresa i Badalona, amb explosius als seus respectius jutjats, en protesta pel judici de dos membres de l’escamot Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa