MónTerrassa
Xarxa d’òptiques solidàries per ajudar als usuaris del Centre Universitari de la Visió
  • CA

El Centre Universitari de la Visió (CUV) de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) enviarà les ulleres a domicili a les persones ateses pel servei. En cas d’incidència, els usuaris podran acudir a un dels 90 establiments que integren la xarxa d’òptiques solidàries creada per garantir la mesures de seguretat i evitar els riscos associats a la pandèmia de la COVID-19.

Segons la directora d’aquest centre, Núria Tomás, “les mesures de seguretat necessàries limitaran la nostra capacitat d’entrega d’ulleres. Per aquesta raó, i amb l’objectiu de prestar servei al major nombre possible de persones en situació de vulnerabilitat, hem decidit suprimir bona part de les visites per lliurar les ulleres, que enviarem directament a domicili”. Un cop l’usuari rebi les ulleres, en cas de necessitar alguna correcció, podrà acudir a alguna de les 90 òptiques que integren la xarxa solidària impulsada pel CUV arreu del territori.

Tal com explica Tomás, “la resposta immediata d’Alain Afflelou, Cottet, General Óptica, +Visión, Multiópticas, Óptica 2000 i Òptica Universitària ha estat decisiva per a que aquesta xarxa hagi estat operativa en pocs dies”. Així, “en cas de sorgir incidències amb l’adaptació a les ulleres, contactarem amb l’òptica solidària més propera al domicili de l’usuari per a què aquest pugui anar a l’establiment el dia i l’hora acordats”.

En determinats casos, l’atenció a aquests usuaris es va veure interrompuda per les mesures extraordinàries de confinament a causa de la COVID-19. Altres són casos d’adults que necessiten fer correcció de les ulleres per desenvolupar de forma adequada el teletreball, o infants i adolescents que segueixen de manera telemàtica l’activitat acadèmica. D’altra banda, la represa de l’activitat clínica del CUV permetrà a l’estudiantat de grau de la FOOT realitzar les pràctiques clíniques essencials i a l’estudiantat de doctorat continuar els projectes de recerca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa