MónTerrassa
Vint relats romàntics i solidaris per ajudar als refugiats d’Ucraïna
  • CA

Una vintena d’escriptors i escriptores s’han unit per crea l’antologia “+ AMOR – GUERRA”, un llibre solidari de relats romàntics que destinarà tots els diners recaptats a la ONG World Central Kitchen per donar suport als refugiats d’Ucraïna. El llibre, que es publicarà el proper 8 d’abril, portarà segell egarenc gràcies a l’escriptora terrassenca Mònica Linares, qui forma part d’aquestes 20 persones que han fet possible la novel·la.

“La idea va sorgir a l’instant en que el món es paralitza davant de la televisió veient com s’ataca a un país, als seus ciutadans, com es trencaven les famílies, parelles i vides”, explica Linares amb el cor encongit. “En qualsevol moment nosaltres podríem trobar-nos en la mateixa situació”, afegeix.

Amb aquest llibre, els 20 autors reunits en aquesta antologia demanen ajuda per aconseguir recaptar en quatre mesos el major import possible i donar-lo íntegrament a la ONG World Central Kitchen, fundada pel xef José Andres, que s’ha desplaçat a la frontera amb Ucraïna per ajudar amb assistència, aliments i begudes a totes aquelles persones que s’han vist obligades a abandonar el seu país.

Històries d’amor, d’esperança i pau

Amb aquesta novel·la romàtica, els autors han volgut plasmar que “sempre poden sorgir històries d’amor on menys s’imaginen i quan menys s’ho esperen”. En aquests 20 relats es poden llegir històries de retrobaments, de nous amors, “d’esperances que no es perden, la que no perden els ucraïnesos que fugen del país mentre els seus familiars es queden per lluitar pel país”. Esperança de retrobar-se, “de trobar una nova vida que no esperaven haver de buscar, i trobar un braços que els acullin”.

Tot i les conseqüències d’aquesta guerra, de la destrucció i de la forma en que el món s’està movent actualment, es posa un crit de pau en cada un dels relats. “Aquell que oblida la seva història està condemnat a repetir-la. Hem de ser conscients que els nostres avantpassats van patir i fer tot el possible per aprendre dels errors per créixer com a éssers humans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa