MónTerrassa
[Vídeo] Detinguts tres propagandistes neonazis a Catalunya i l’Aragó
  • CA

El Cos Nacional de Policia espanyol ha informat aquest matí de la detenció de tres homes d’entre 21 i 23 anys acusats de ser responsables de la secció en espanyol d’una de les pàgines web neonazis més influents a nivell mundial. Les detencions s’han practicat a Barcelona, ​​Tarragona i Saragossa que actuaven com a administradors del web. L’objectiu era propagar a Internet missatges d’odi antisemites, homòfobs i racistes entre els seus seguidors de parla hispana.

Gràcies a una comissió rogatòria internacional impulsada per la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional espanyola s’ha pogut localitzar a Suïssa el líder i ideòleg d’aquesta secció, un ciutadà espanyol de 29 anys considerat un referent neonazi internacional, amb una xarxa de més de 50.000 subscriptors.

En l’últim any els investigats havien extremat les seves mesures de seguretat: utilitzaven servidors a l’estranger per ocultar el seu posicionament i empraven identitats falses. La investigació s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció Número 3 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

El líder de l’organització hauria començat la seva activitat amb un bloc que amb el títol “Alerta Judiada” li servia com a plataforma per llançar articles i vídeos on atacava al col·lectiu LGTB, al moviment feminista o a les persones de raça no caucàsica, entre altres. Els atacs més virulents es dirigien al poble jueu com a “responsable de tots els mals que pateix la societat”. A més, hauria llançat consignes animant als seus seguidors a la difusió d’aquests continguts per augmentar la propagació dels seus missatges. El seu abast li permetia abastar més de 50.000 subscriptors; hauria arribat a tenir cinc canals per difondre vídeos i traduïa els mateixos a més de 20 idiomes, entre ells francès, coreà, grec, italià, rus o polonès.

Segons els investigadors, els tres detinguts a Catalunya i l’Aragó donaven suport al màxim responsable -que es trobava en Suïssa- en la seva tasca propagandística. Va ser en el mes d’abril de 2017 quan s’haurien concertat per obrir la secció castellana d’aquest lloc web, un diari de notícies online radicat a EUA, de parla anglesa, molt conegut internacionalment i empleat en la seva majoria per a la distribució massiva de contingut antisemita.

El contingut en castellà buscava sumar seguidors a Espanya i Llatinoamèrica mitjançant la distribució massiva de missatges que pujaven diàriament a la Xarxa amb l’objectiu de propagar la ideologia neonazi que professen i la seva devoció a la figura d’Adolf Hitler.

La seva agressivitat visual i verbal era tal que diversos mitjans de comunicació havien realitzat una denúncia social de les seves accions, sense que s’hagués pogut identificar als seus autors i practicar la seva detenció fins a la conclusió d’aquesta operació. Fins i tot, una coneguda agència de notícies nord-americana va publicar un article referint-se a ells com el “portal neonazi que festeja lectors en espanyol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa