El ple municipal de Terrassa del mes de setembre farà l’aprovació provisional de la Modificació puntual del Pla de Millora Urbana a l’àmbit del Vapor Cortès, un pas més per convertir aquest espai ara degradat en una joia urbanística de la ciutat. Cal recordar que se celebrarà divendres vinent 24 de setembre a partir de dos quarts de deu del matí, de manera presencial i a la sala d’actes, tot i que sense la presència de l’alcalde Jordi Ballart, que es manté al costat del seu fill Xito, al que li fan un tractament contra la leucèmia a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Visita al Vapor Cortès
Visita al Vapor Cortès

El Ple es podrà seguir en directe a través del canal YouTube municipal (https://www.youtube.com/user/ajterrassa) i es podrà escoltar en directe a la Ràdio Municipal de Terrassa (95.2 FM). L’aprovació provisional de la Modificació puntual del Pla de Millora Urbana a l’àmbit del Vapor Cortès (71.000 metres quadrats) )tindrà com a mínim el suport de l’equip de govern que formen Tot per Terrassa i Esquerra Republicana, després d’haver recollit algunes al·legacions que s’han presentat.

La segona tinent d’alcalde Lluïsa Melgares, ha remarcat que l’actuació significaran un abans i un després per la zona i pels carrers de Josep Trueta, Pare Llaurador, Frederic Soler i plaça del Doctor Zamenhof. Mai més tornarà a ser la mateixa i serà un pas de gegant per millorar la qualitat de vida de la ciutadania del barri de Ca n’Aurell i per la de tota la ciutat en general. La transformació integral portarà connexions de carrers, zones verdes, habitatges i equipaments diversos. L’àrea tindrà una nova vida. I també serà la seu d’una de les entitats que més treballa amb les persones amb discapacitats, la Fundació Prodis. La modificació del conveni amb l’Ajuntament fa que a més a més de la cessió d’una part de l’immoble s’aporti un milió d’euros per a l’adequació, repartits en 250.000 durant 4 anys. Isaac Albert, tinent d’alcalde, recorda que el Consistori té obertes negociacions amb la Diputació de Barcelona i amb la Generalitat perquè facin aportacions econòmiques i permetre que Prodis aconsegueixi els 4,3 milions necessaris.

Comentaris

    Ricard Caralto Setembre 24, 2021 | 17:08
    I la previsió de la construcció de tot un complex de viviendas, comerços, zones verdes devant dels jutjats de Terrassa inclosa, potser, una estació dels FGC. ? Com está el projecte.
    Ricard Setembre 24, 2021 | 17:09
    I la previsió de la construcció de tot un complex de viviendas, comerços, zones verdes devant dels jutjats de Terrassa inclosa, potser, una estació dels FGC. ? Com está el projecte.

Nou comentari