MónTerrassa
Treballadores del SAD Terrassa protesten per un servei públic de qualitat

La lluita per la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a Terrassa continua. La xarxa de treballadores familiars per la municipalització del servei a la nostra ciutat s’ha manifestat aquest migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona per un servei públic de qualitat, 100% de gestió pública, i sense precarietat laboral. “Cada cop som més les treballadores familiars organitzades i lluitant per un SAD digne per a usuàries i cuidadores”, ha afirmat el grup terrassenc a les seves xarxes socials, qui s’ha reunit davant de la Generalitat de Catalunya amb moltes altres treballadores de molts altres municipis de Catalunya amb les mateixes reivindicacions.

Amb el lema “Cuidem a les cuidadores“, les treballadores han reivindicat la municipalització del servei, així com la valorització de les cures com a responsabilitat social. A més a més, algunes de les altres peticions de la concentració han estat l’augment de sou, la reducció d’edat de la jubilació i l’avaluació de riscos laborals.

Treballadores del SAD Terrassa manifestant-se a Barcelona | Xavi Hurtado

La xarxa terrassenca fa molts mesos que reclama els seus drets fonamentals com a treballadores, una garantia que només es pot tenir amb una “gestió directa i pública des de l’Ajuntament de Terrassa” i no amb una “subcontractació a tercers privats”, tal i com van expressar en un manifest en contra la subcontractació de privats. En aquest manifest, el SAD exposa: “Cal dir prou al mercadeig amb els nostres drets. Prou al negoci amb les nostres necessitats. Prou al lucre privat en mans d’empreses que no compleixen els mínims de dignitat i garantia dels drets humans que no ofereixen un servei de qualitat, que esclavitzen les treballadores i que vulneren els seus drets laborals més bàsics. Les persones no som mercaderies”.

Les associacions, entitats i ciutadanes de Terrassa que subscriuen el manifest demanen i exigeixen “que l’Ajuntament de Terrassa es comprometi fermament amb uns serveis públics de qualitat, de titularitat, gestió i provisió 100% pública“, i que “iniciï de forma urgent el procés per a re-municipalitzar el servei”. Addicionalment, demanen que mentre duri aquest procés fins a la municipalització total, l’Ajuntament “no subcontracti amb empreses o organismes que no garanteixin un mínim compliment de la normativa dels drets humans, les normatives laborals i la que regula la transparència i el bon govern”.

Nou comentari

Comparteix