MónTerrassa
El tèxtil es mobilitza per fomentar els estudis del sector a Terrassa

El sector tèxtil es mobilitza per promoure vocacions tècniques entre els joves i per fomentar els estudis tèxtils en el marc de la Fira Terrassa Tria Futur, que tindrà lloc el 10 i 11 de març al Recinte Firal de Terrassa. Enguany és el primer any que el Gremi Tèxtil participa activament a la fira, i ho fa amb un extens programa d’activitats dirigides a donar a conèixer l’oferta laboral per cobrir llocs de treball, tant pel que fa als perfils qualificats provinents de programes formatius de la FP com pel que fa a perfils tècnics provinents d’estudis superiors com l’Enginyeria Tèxtil.

El gremi tèxtil de la ciutat exposa que el mercat català compta amb empreses fortes i solvents que exporten gran part dels seus productes des de fa molts anys: “Actualment, el tèxtil és un sector de treball estable a Catalunya, de continuïtat i amb possibilitats de promoció dins l’empresa i amb projecció de futur; ocupa unes 25.000 persones“.

La vicepresidenta del Gremi Tèxtil, Núria Aurell, afirma que “hi ha moltes oportunitats laborals al nostre sector i en els pròxims cinc anys encara s’hi generarà més demanda per cobrir llocs especialitzats i qualificats, sobre tot perquè tenim un nombre elevat de professionals que es jubilaran en els anys vinents de forma massiva i actualment no hi ha joves amb la formació necessària per cobrir els llocs vacants que deixaran aquestes persones”. I afegeix: “Com molts altres sectors d’activitat, el tèxtil haurem de fer front a aquestes jubilacions massives sense relleu generacional a curt”.

La nova junta del Gremi Tèxtil s’ha proposat mobilitzar tots els agents de la cadena de valor del tèxtil en els pròxims tres anys amb l’objectiu de donar a conèixer la situació del sector, donar a conèixer a fons els llocs de treball relacionats amb la cadena de valor, així com els perfils professionals requerits a les ofertes de feina, i ajudar als equips tècnics d’orientació laboral a definir les habilitats necessàries per facilitar la contractació en processos de selecció en el tèxtil.

Programa d’activitats del Gremi Tèxtil a la Fira Terrassa Tria Futur

Dijous 10/03/2022

  • 11h a 12h: AEI TÈXTILS – Els materials tèxtils avançats (20 places). Donar a conèixer les funcionalitats i aplicacions dels materials tèxtils, més enllà dels usos tradicionals de moda i llar.
  • 13h a 14h: TEXFOR – Què és Texfor i la sostenibilitat i circularitat al tèxtil. (20 places). Donar a conèixer la importància de la indústria tèxtil i de la tasca de TEXFOR per augmentar la circularitat del sector.
  • 16:15h a 16:45h: Taller de descoberta de teixits: Saps amb quins teixits et vesteixes? (20 places). Consistirà en una introducció manipulativa sobre els principals tipus de teixits que tenim al nostre entorn, i per acabar vestint un petit maniquí de paper amb els teixits que esculli cadascú. Les persones assistents al taller s’enduran el maniquí que hagin vestit amb les diferents estructures.

Divendres 11/03/2022

  • 11h a 12h: LEITAT – Orígens del Leitat i Tecnologia aplicada al tèxtil (20 places). Donar a conèixer què és Leitat, el seu origen i àrees d’aplicació tèxtil i projectes en curs de desenvolupament tèxtil.
  • 11:15h a 11:45h: Taller de personalització de samarretes amb vinils: Fes que sigui única! (10 places). Descripció de l’activitat: Amb el plotter de tall es tallaran el vinil i posteriorment s’estamparan amb la premsa d’estampació. Les persones que assisteixin al taller poden portar una samarreta i se l’enduran estampada, o es podran endur una mostra de teixit estampat.
  • 12h a 12:30h: Taller de tricotosa: Teixeix el teu punt de llibre (10 places). Descripció de l’activitat: Es realitzaran unes baixades de teixit de punt per veure diferents estructures de teixit a una fontura. Finalment les persones assistents s’enduran un punt de llibre tricotat amb el disseny de jacquart que desitgin dins de les propostes.
  • 13h a 14h: TEIXIDORS – La FACT: La importància dels oficis tèxtils i el cas d’èxit de Teixidors. (20 places). Donar a conèixer el projecte social de “Teixidors”, explicant el perquè de les tècniques utilitzades; teixir amb telers del s. XIX perquè els dona un producte fet a mà, de qualitat i bona traçabilitat, la importància dels oficis tèxtils i les claus de l’èxit de Teixidors

Nou comentari

Comparteix