MónTerrassa
El tèxtil fa una crida per buscar relleus joves terrassencs en el sector

El Gremi Tèxtil a Terrassa s’afronta a unes jubilacions massives en els propers anys sense estudiants joves que vulguin agafar-ne el relleu. Per fer front a aquest problemàtica, el Gremi de la ciutat s’ha mobilitzat i actualment es troba a la Fira d’Orientació Terrassa Tria Futur al Recinte Firal de Terrassa (que se celebra avui 10 de març i demà dia 11), amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta laboral per cobrir llocs de treball, tant pel que fa als perfils qualificats provinents de programes formatius de la FP com pel que fa a perfils tècnics provinents d’estudis superiors com l’Enginyeria Tèxtil.

“Les jubilacions son massives i necessitem gent jove que vulgui agafar el relleu”, ha expressat el president de l’Institut Industrial de Terrassa Francesc Roca a Món Terrassa. “Estem fent difusió màxima. Un dels graus mes importants del tèxtil el tenim a Terrassa, i actualment tenim només 22 alumnes”, ha lamentat, afegint que aquestes 22 persones tenen la feina assegurada en qualsevol sector industrial. Actualment, el tèxtil és un sector que ocupa al voltant d’unes 25.000 persones -sense tenir en compte la moda-.

Són oficis especialitzats que ofereixen una feina estable amb possibilitat de promoció interna, justament degut a la previsió de jubilacions massives que es preveu d’aquí cinc anys aproximadament. “Quan parles de tèxtil, els estudiants es pensen que només parles de roba, però també parlem d’usos industrials, de teixits tècnics o filtracions”, explica Roca.

La seva intenció és anar fent divulgació a totes les fires de formació de la comarca i transmetre als joves estudiants totes les avantatges que ofereix el tèxtil. “De moment, aquest matí han organitzat dues conferències que han estat tot un èxit i ha vingut molta gent”, confirma.

Subratlla que hi ha molts prejudicis sobre el tèxtil, perquè generalment es pensa que és un ofici malmès. Però conclou que a tots els joves que han passat per l’estand els ha cridat l’atenció tot el que inclou el sector del tèxtil, i demà esperen poder eliminar els prejudicis de molts més joves terrassencs que s’interessin pel sector.

La programació de l’estand al llarg de l’últim dia de Terrassa Tria Futur és la següent:

Divendres 11/03/2022

  • 11h a 12h: LEITAT – Orígens del Leitat i Tecnologia aplicada al tèxtil (20 places). Donar a conèixer què és Leitat, el seu origen i àrees d’aplicació tèxtil i projectes en curs de desenvolupament tèxtil.
  • 11:15h a 11:45h: Taller de personalització de samarretes amb vinils: Fes que sigui única! (10 places). Descripció de l’activitat: Amb el plotter de tall es tallaran el vinil i posteriorment s’estamparan amb la premsa d’estampació. Les persones que assisteixin al taller poden portar una samarreta i se l’enduran estampada, o es podran endur una mostra de teixit estampat.
  • 12h a 12:30h: Taller de tricotosa: Teixeix el teu punt de llibre (10 places). Descripció de l’activitat: Es realitzaran unes baixades de teixit de punt per veure diferents estructures de teixit a una fontura. Finalment les persones assistents s’enduran un punt de llibre tricotat amb el disseny de jacquart que desitgin dins de les propostes.
  • 13h a 14h: TEIXIDORS – La FACT: La importància dels oficis tèxtils i el cas d’èxit de Teixidors. (20 places). Donar a conèixer el projecte social de “Teixidors”, explicant el perquè de les tècniques utilitzades; teixir amb telers del s. XIX perquè els dona un producte fet a mà, de qualitat i bona traçabilitat, la importància dels oficis tèxtils i les claus de l’èxit de Teixidors

Nou comentari

Comparteix