MónTerrassa
El festiva Holi de Terrassa, ajornat
  • CA

La Festa Holi de 2019 programada pel diumenge 19 de maig, a la zona del Torrent d’En Sagrera, al Parc de Vallparadís s’ha ajornat. La nova data és el 2 de juny.

El festival Holi Terrassa està organitzat per l’Associació Terrassamba, un grup de percussió que va decidir celebrar el seu aniversari amb magnificència, i a través d’una festa tan popular. A més a més, un dels seus objectius és poder donar a conèixer la cultura índia, poder crear un espai on relacionar-se i evadir-se dels problemes.

A l’Índia cada any es dóna la benvinguda a la primavera amb la festa dels colors “Holi”, una de les festivitats més importants del país. No només celebren el canvi de l’hivern, sinó també, segons l’hinduisme, la victòria del bé sobre el mal, i ho fan amb molt de color. Durant aquesta celebració, la gent es pinta i llança pols de colors anomenats gulal.

D’aquesta manera, i per un dia, les diferències entre castes, religió o origen desapareixen; els límits entre les diferents capes socials, joves i grans, rics i pobres es difuminen. En aquest dia, totes les persones són iguals. La diversitat cultural, el respecte mutu, l’alegria, així com la tolerància, són el que fan inoblidable la festa de Holi cada any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa