MónTerrassa
Terrassa es converteix en ciutat de la dansa durant un mes
  • CA

Terrassa es convertirà en ciutat de la dansa per un mes. Del 6 de novembre al 5 de desembre de 2021 la ciutat celebrarà el festival “Terrassa Ciutat de la Dansa. Festival de l’Art del Moviment“, un projecte que vol posar en valor i donar visibilitat al compromís de Terrassa amb l’art en moviment, ampliar i crear nous públics i despertar l’interès per la dansa entre la ciutadania, apropant-la al territori i fent-la més accessible a tothom. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i el director de LaFACT Factoria Cultural Terrassa, Adrià Fornés, han ofert una roda de premsa aquest matí per presentar el projecte, on han explicat tots els detalls.

Al llarg d’aquest mes, el festival oferirà una programació molt variada per a diferents públics i diverses edats on es mostraran diversos estils de dansa. El festival inclou activitats pedagògiques destinades al públic més jove a funcions familiars, una visita a les instal·lacions de la Factoria Cultural pels més menuts a través de les escoles, espectacles de ballet clàssic -com Le Jazer d’Aliénor-, contemporani o flamenc -com Una oda al tiempo-. També tindrà lloc la primera producció en gira del Programa d’Alt Rendiment de Dansa de la Factoria Cultural Terrassa, Dancing Vivaldi. Aquesta última es pot veure aquest proper cap de setmana: els dies 6 i 7 de novembre.

A més, el festival vol remarcar dues grans activitats: una exhibició de dansa al carrer “Vine a ballar!” i una masterclass a càrrec de Carlos Acosta i els ballarins de la seva companyia Acosta Danza. L’exhibició al carrer pretén ser “una actuació participativa, no només d’espectador”, ha afirmat Fornés, i tindrà lloc el 20 de novembre a l’escenari Vela del Parc de Vallparadís a les 11:30h i el 21 de novembre a la Plaça Primer de Maig a les 11:30h. Pel que fa la masterclass, està adreçada a escoles de dansa de la ciutat i a companyies no professionals, on els alumnes aprendran una coreografia de la mà dels ballarins d’Acosta Danza que després representaran a la gala que posa punt i final al Festival. Aquesta activitat serà els dies 29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre.

Fornés ha declarat que el festival busca ser “un altaveu” amb el repte de connectar comunitats diferents, fer la dansa més extensible i accessible al territori i propera a les persones, així com donar suport a noves produccions i treballar en la creació de nous públics i formació de joves talents. Ha declarat que “encarem el festival amb moltes ganes” i que ja esperen poder-ho celebrar l’any vinent. Boladeras, per la seva part, ha explicat que ”la dansa és una de les disciplines per les que Terrassa aposta més fort gràcies a les activitats de la Factoria Cultural” i fet èmfasi en la importància de la participació de diferents escoles d’arts i dansa terrassenques, que van tenir un gran impacte per la pandèmia i ara estan revivint.

La programació i la compra d’entrades es pot consultar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa