MónTerrassa
Terrassa recorda les víctimes de l’holocaust amb cinema sobre la deportació

Terrassa recordarà les víctimes de l’holocaust amb el primer cicle de cinema sobre la deportació. Aquesta iniciativa, anomenada “Cinema i Deportació”, constarà de dues projeccions al Cinema Catalunya els dies 22 i 29 de novembre, que recordaran i homenatjaran aquelles persones que van morir en els camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Terrassa a través del programa de Memòria Democràtica juntament amb l’Amical de Mauthausen i la Xarxa de municipis Mai Més, i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El cicle “Cinema i Deportació” s’inscriu en el conveni vigent entre l’Ajuntament de Terrassa i l’Amical de Mauthausen, subscrit amb la finalitat d’impulsar activitats de caràcter divulgatiu i pedagògic. La regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, ha explicat que la voluntat del Govern municipal és donar continuïtat al cicle, amb caràcter anual: “Volem crear una cita anual, que s’afegeixi a altres com el Dia en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, o el dia en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i de la Repressió de la Dictadura Franquista, per tal que durant tot l’any hi hagi diferents moment dedicats al record, a l’homenatge i a refermar el compromís perquè tot això no torni a passar mai“, ha dit la regidora.

Cartell del cicle “Cinema i Deportació” | Ajuntament de Terrassa

Ambdues sessions tindran lloc a les 19:30h i les entrades, que seran gratuïtes, s’han de demanar prèviament a través de la plataforma Entrapolis. Les pel·lícules que es podran veure seran les següents.

Memoria de las cenizas”, d’Eduardo Montero (dilluns 22 de novembre). Una producció de 2012 d’Intermedia Producciones, en col·laboració amb la Fundación José Saramago, l’Amical de Mauthausen i l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica. La pel·lícula tracta sobre els més de 1.500 andalusos que van ser deportats als camps d’extermini nazis, dels quals un miler hi van morir. Els supervivents van fer un jurament: dedicar les seves vides a recordar i honorar la memòria dels milions d’éssers humans assassinats en aquests camps. Les entrades ja es poden aconseguir en aquest enllaç.

“El hijo de Saúl”, de László Nemes (dilluns, 29 de novembre). Una producció hongaresa de 2015 de Laokoon Filmgroup. El film està ambientat durant el 1944 al camp d’extermini d’Auschwitz. Un presoner jueu hongarès, Saúl, membre dels “Sonderkommando” (encarregats de cremar els cossos dels presoners gasejats només arribats al camp i netejar les càmeres de gas), troba certa supervivència moral tractant de salvar dels forns crematoris el cos d’un nen que pren com a un fill. Les entrades ja es poden aconseguir en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa