MónTerrassa
“Sí, sí, sí, Tabarnia ya está aquí”, criden els ‘arrencallaços’
  • CA
Un grup d’arrencallaços espera ordres | QS

!--akiadsense-->

La Brigada Mòbil s’ha hagut d’esmerçar per tal d’evitar que la convocatòria unionista d’aquesta nit per arrencar llaços grocs a la plaça Francesc Macià de Barcelona topés frontalment amb les manifestacions antifeixistes que volien evitar-la.

De fet, la concentració de les autoanomenades “Cuerpos de Brigada de Limpieza”, impulsats per la “Brigada 155″, “Enlloc Groc” i “Segadors del Maresme”-tots identificats amb barretina-, ha decidit desconvocar la ràtzia arrenca llaços i mostres de suport als presps polítics per “evitar la confrontació”, desmarcant-se de les accions que s’han perpetrat aquesta tarda. José Casado, un dels portaveus ha justificat l’acció “perquè tant dret hi ha a posar els llaços com a treure’ls”.

La concentració s’ha allargat durant una hora al començament de l’Avinguda Josep Tarradellas. Seixanta minuts en els que els antifeixistes i els unionistes han estat separats per només vimt metres i agents de la Brimo i s’han proferit crits els uns als altres. “Sí, sí, sí Tabàrnia ya está aquí”, el clàssic “Yo soy español”; “Ni un lazo más ni un paso atrás” o han entonat el “Viva España” de Manolo Escobar, a més de performances com “En pie si eres español” amb música de Village People.

A l’altra banda, la cosa ha estat més gòtica amb consignes habitualíssimes com ara “Fora feixistes dels nostres barris”, “Ni un pas enrere”, el cant de l’Estaca o el reviscolat “Passi-ho bé” de la Trinca. Les tres concentracions -dues antifeixistes i la unionista- s’han desconvocat i així ho han comunicat a la unitat de mediació dels Mossos. Els assistents a una i altra han marxat en grups cap a diferents punts de la ciutat mentre es replegava el dispositiu policial. La manifestació ha acabat, almenys a Francesc Macià, sense cap incident destacable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa