MónTerrassa
Setze entitats de Terrassa diuen no a l’ampliació de l’aeroport
  • CA

Un total de 16 entitats socials de Terrassa s’han posicionat en contra de l’ampliació de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona – El Prat, i fan una crida a la participació a la primera concentració massiva el proper diumenge 19 de setembre contra aquesta ampliació i per un nou model que no agredeixi el clima, la salut i la vida. Les entitats emplacen a la ciutadania de Terrassa a fer sentir la seva veu “contra un model de creixement que no té a veure amb les necessitats socials i ambientals del nostre país, sinó només amb la voluntat de poders econòmics per mantenir els seus beneficis”.

Les entitats que han firmat el manifest son l’Associació de Veïns d’Egara, l’Associació de Veïns de Sant Pere, l’Assemblea Ecologista La Paparola, l’Associació Plantem-nos, l’Ateneu Candela, el Casal La Tafanera, el CNT Terrassa, la Cooperativa de Consum de l’Atzur, el COS Vallès, Dones d’Aigua, Endavant Terrassa, Feministes Anticapitalistes en Xarxa de Terrassa i Voltants, la guerrilla dels Cossos, Synusia i Taula de l’Aigua de Terrassa.

Aquestes entitats terrassenques han fet públic que no desitgen les conseqüències de l’ampliació de l’aeroport per tres motius. En primer lloc, “perquè és incoherent amb els objectius climàtics i ens allunya encara més de l’espai segur que necessitem davant l’augment de la temperatura del planeta”; en segon lloc, “perquè l’ampliació de la pista és incompatible amb la conservació de la biodiversitat“, una realitat que afirmen conéixer de primera mà degut a les ampliacions de la superfície urbana de Terrassa “que van menjant-se cada cop més els pocs espais agrícoles que ens queden”; i en tercer lloc, “perquè el model de globalització està anant cada cop més en contra de models econòmics que puguin satisfer les necessitats reals de la població”.

Cartell per participar a la manifestació del 19 de setembre a Barcelona | Paparola Assemblea Ecologista

També han manifestat que es mostren en contra perquè ha estat una decisió poc transparent, sense consultar a la ciutadania. En aquest sentit, han afegit que “volem decidir el nostre futur” i que “ja n’hi ha prou que les multinacionals dictin la lletra de les polítiques públiques”.

Addicionalment, les entitats aclaren que “l’increment quantiós del comerç global, el consumisme i la tecnologització de les darreres dècades va en detriment de tenir un país que pugui fer front als seus requisits més bàsics i que posi la vida al centre”. El que desitgen és una transició cap a produir més allò que necessiten i “no seguir accelerant la globalització que externalitza cada cop més l’activitat primària i industrial de casa nostra”.

Finalment, les entitats conviden a totes les persones que vulguin participar a la manifestació a presentar-se el 19 de setembre davant de l’Estació de Renfe Nord a les 10:30h per anar conjuntament a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa