MónTerrassa
La Sagrada Família aixecarà l’última torre i pot estar acabada el 2026
  • CA
La Sagrada Família | EUROPA PRESS

!--akiadsense-->

La Sagrada Família afronta la recta final de la seva construcció amb l’aixecament de la torre principal, la Torre de Jesucrist, que es començarà a projectar aquest octubre i que “representarà l’Univers i la Creació”, i que preveuen acabar el 2022 amb la coronació de la Creu, i el 2026 acabar la resta d’elements arquitectònics del temple, encara que quedaran pendents aspectes decoratius.

En una roda de premsa aquest dijous, el president delegat del complex, Esteve Camps, ha detallat que la Torre de Jesucrist se situarà enmig de les cinc torres centrals que coronen el temple: les quatre dels Evangelistes i la dedicada a Maria, en construcció també i que tindrà prop de 100 metres.

Per la seva banda, l’arquitecte director de la Basílica, Jordi Faulí, ha especificat que la nova torre es construirà a 85 metres d’alçada respecte la base del temple, que arribarà als 172,5 metres d’alçada, que serà la més alta de les 18 torres que conformaran l’edifici, i que seguirà amb les mateixes obertures triangulars i romboïdals que la resta.

Ha concretat que al nucli hi tindrà una escala de pedra i un ascensor, “de vidre i pràcticament transparent” que s’elevarà 60 metres per accedir fins a la base de la creu que la coronarà, amb una base de 18 metres de diàmetre que s’anirà estrenyent.

Ha indicat que el seu interior estarà ple d’elements ceràmics i vitralls, que a la base hi haurà 12 imatges de l’Evangeli, seguida d’una gradació de colors que desembocarà en una representació artística de l’Univers a l’últim tram, en la qual predominaran els tons blaus i que tindrà en compte els coneixements científics actuals.

La gradació de colors variarà a cada costat de la torre, en funció de la façana del temple al qual pertanyi: a la banda de la façana de la Passió seran tons més vermellosos, a la de la Glòria més clars, i hi haurà estels a la banda que doni a la torre de Maria.

A més, es representarà l’Esperit Sant amb un estol d’ocells, així com la Via Làctica en un projecte artístic encapçalat per l’escultor en cap del temple, Etsuro Sotoo.

Un interior que, ha explicat Faulí, Antoni Gaudí no va poder esbossar, però que pretén seguir amb la seva filosofia: “Som hereus del projecte de Gaudí”, i ha indicat que se seguiran amb les mateixes tècniques constructives utilitzades fins ara, amb panells de pedra tibats que s’aniran col·locant progressivament.

Respecte a la creu, ha detallat que encara estan dissenyant-la, però que en principi també serà accessible als visitants com la torre, i que tindrà 17 metres d’alçada i 13,5 metres d’ample: “Hi haurà finestres que permetran contemplar la ciutat”, ha afegit.

El pressupost total anual d’aquest any és de 80 milions d’euros, i el d’obres és de 50 milions d’euros, tots procedents de les entrades dels visitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa