MónTerrassa
Rull acusa a la “pressió” de l’Estat de la demora del pacte amb ERC
  • CA

El diputat electe de Junts per Catalunya, Josep Rull, considera que “la pressió constant, extraordinària i brutal”, a la qual els sotmet l’Estat espanyol està alentint l’acord d’investidura i governabilitat amb ERC.

Des de Tortosa, on ha assistit aquest migdia al ple d’investidura de la nova alcaldessa Meritxell Roigé, Rull s’han mostrat optimista del pacte amb els republicans però que cal donar “més temps”. Rull ha assegurat que s’aconseguirà complir amb “l’equilibri” que demana la ciutadania: mantenir el mandat democràtic, investir Puigdemont i tenir un govern operatiu a l’hora que “aixecar l’atrocitat que és el 155”.

D’aquesta manera Rull replicava amb bon to, les paraules de la secretarària general d’ERC, en el consell nacional de la formació celebrat aquest matí. Rovira demana als junters“no generar falses expectatives” i esperar a presentar l’acord un cop el pacte sigui “global”, és a dir, que integri investidura, Govern i pla de Govern per aquesta legislatura.

La relació entre les dues formacions continua essent tensa i més després que JxCAT opta per la via unilateral en la seva estratègia parlamentària presentant propostes per obrir la comissió de Reglament o bé modificacions de la Llei de Presidència de la Generalitat.

Amb la prudència de no marcar cap termini, el diputat de Junts per Catalunya si que s’ha posicionat perquè l’entesa arribi “com abans millor”. Rull també ha criticat que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, demani “sacrificar un ciutadà de Catalunya” i li limiti els seus drets polítics. “En un estat de dret això ho fan els tribunals, no els governs. És una vergonya la pressió i la tensió, i que un jutge empresoni idees i no fets és molt gros”, ha criticat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau300 a febrer 10, 2018 | 18:52
    Pau300 febrer 10, 2018 | 18:52
    El Rull sempre està en la seva línia. Callat, aniríem tots millor. Cada cop que obre la boca, la barra de pa puja de preu. El pacte l'han de fer amb tots els catalans. La seva formació mira poc l'exemple de la Merkel i el Schultz. El millor que pot fer pel país és plegar de la má d'una colla de socis que fan pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa