L’actor estatunidenc Robert De Niro ha gaudit d’un “menú impagable” cuinat pels xefs més prestigiosos del món, entre els quals s’hi trobava el terrassenc Carles Tejedor. El sopar ha tingut lloc aquest passat dimarts 1 de març a l’hotel Hotel Mandarín Oriental Ritz de Madrid, on l’actor i la seva dona Tiffany Chen han menjat un menú amb els productes més valuosos del món.
Aquest sopar s’ha dut a terme degut a la proposta que Madrid Fusión li va fer a De Niro el maig de 2021, que consistia en degustar un sopar amb els plats més cars del planeta, preparats pels cinc millors xefs del món, i a canvi ell s’encarregaria de promocionar la nova edició del congrés gastronòmic.
Juntament amb Tejedor, els xefs encarregats de crear l’impagable sopar han estat Mauro Colagreco, Joan Roca, Quique Dacosta i Martín Berasategui. L’egarenc ha substituït al reconegut cuiner José Andrés, qui es troba a la frontera entre Ucraïna i Polònia amb la ONG World Central Kitchen (ECK). Segons afirma El Mundo, els cuiners exposen que ha estat “una delícia veure’l menjar”, i que fins i tot “sucava cada plat amb pa, demanava més, cosa que ens ha flipat perquè era un menú molt complet”.
El menú, valorat en 300.000€, comptava amb un total de 16 plats -sis aperitius, vuit plats principals i dos postres- i incloïa alguns dels productes més valorats de l’Estat espanyol, com pernil ibèric Cinco Jotas, tonyina vermella, espàrrecs, lluç, anguiles, arròs, trufa negra, o caviar. Fins i tot, durant la degustació del menú, l’actor rebre alguns consells per tallar el pernil Cinco Jotas i es va atrevir a tallar-lo ell mateix.
Tejedor ha agraït a través de les seves xarxes socials el suport, i ha escrit que ha intentat “representar totes les persones professionals del nostre sector” amb “bons productes, bons professionals, amics, i lloc increïble”. “Un àpat inoblidable“, ha conclòs.