La quinoa està de moda. Hi ha moltes maneres de cuinar-la i molts ingredients que hi combinen. A l’hivern, però, ve de gust aprofitar algunes de les verdures de temporada i menjar la quinoa en calent. Aquí teniu una recepta de quinoa amb verdures, que podeu adaptar amb els ingredients que més us agradin. Hi ha l’opció d’afegir pollastre. Cal destacar que una alternativa més econòmica a la quinoa és barrejar arròs i llentíes.

Ingredients:

– Quinoa (uns 80 grams en sec per persona)

– Ceba

– Brócoli

– Coliflor

– Espinacs

– Pebrot

– Pollastre

– Per amanir i especiar: comí, llimona, gengibre

Passos:

  • Un dels passos més importants és la cocció de la quinoa. Primer de tot, esbandiu-la amb un col·lador xinès i repetiu l’acció. Un cop esbandida, la passeu per una paella sense oli, aproximadament un minut. Ara ja la podeu bullir. Entre dues i tres porcions d’aigua per una de quinoa. A l’hivern, que quedi una mica més de líquid no és una mala opció.
  • Una de les opcions més saludables i gustoses per fer les verdures és bullint-les en aigua. Així ho fem amb el brócoli i la coliflor, amb un temps de cocció al gust. Com menys temps, més propietats, sabors i colors mantenen. Un cop bullides, les poseu en aigua amb gel per tallar la cocció i mantenir el color original.
  • La ceba, primer, i el pebrot, després, els podeu passar per una paella amb una mica d’oli, on també hi acabareu abocant el pollastre (opcional). Si ho feu a foc més viu, aconseguireu una textura més al dente i mantenir colors i gustos, a l’estil wok.
  • Quan quedin un o dos minuts de cocció a la quinoa, afegiu la verdura bullida i el porro, el pebrot i el pollastre a l’olla. Barregem i salpebrem. Una bona opció per especiar aquest plat pot ser amb comí, pell de llimona i gengibre, però altres espècies com menta o coriandre també combinen bé.

Comparteix

Icona de pantalla completa