MónTerrassa
Sabeu a quin lloc de Terrassa s’ha reduït dràsticament el soroll?
  • CA

El trànsit és el principal factor de contaminació acústica i és un dels elements que ha incidit en una dràstica reducció del soroll ambiental.

L’anàlisi de les dades a data 14 de maig indica que:

 El valor global representatiu de la caiguda del soroll, en el conjunt de la ciutat, durant les vuit primeres setmanes de confinament és de 4,9 dB(A) (3,5 de dilluns a dijous i 6,8 de divendres a diumenge), la qual cosa representa només un petit augment de soroll respecte a les dades corresponents a les cinc primeres setmanes, quan es van enregistrar una caiguda mitjana de 5,2 dB(A) (3,9 de dilluns a dijous i 7 de divendres a diumenge).

 La caiguda més important es registra en horari de vespre.

 La caiguda major es produeix a la Plaça Vella, perquè és el cor de la ciutat, el lloc on es fa més vida social al carrer i terrasses de bars.

 La menor caiguda es produeix a plaça del Rector Homs, perquè és una zona tranquil·la, de baix nivell sonor, amb zona de vianants i poca activitat social al carrer.

Els nivells més baixos del soroll es van enregistrar durant la quarta setmana de confinament, per Setmana Santa, quan l’aturada de l’activitat no essencial va ser total. A partir de Setmana Santa es produeix un canvi de tendència i els nivells sonors, després d’haver tocat fons, comencen a remuntar de manera lleugera. Els nivells sonors actuals es troben encara molt per sota del que era habitual abans de la crisi sanitària. L’anàlisi es fa comparant els valors mitjans setmanals dels principals indicadors durant les setmanes de confinament, amb un patró calculat a partir d’una mitjana anual de 2019. El monitoratge de les dades s’ha fet amb els 9 punts de control operatius, situats en llocs estratègics de la ciutat, que permeten analitzar l’evolució dels nivells sonors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa