MónTerrassa
Fins a 15 quilòmetres de retencions a l’AP-7
  • CA

L’AP-7 està tallada al seu pas per Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) en direcció Tarragona per la retirada d’un camió que es va incendiar aquest dimarts. El Servei Català de Trànsits (SCT) ha informat que es fan desviaments cap a la B-30 per la sortida 22. Tot i això, es registren 15 quilòmetres de retencions a l’AP-7 i set més a la B-30. A la C-58 hi ha set quilòmetres de congestió a Ripollet en direcció nord i per enllaçar amb l’AP-7 o tres més a Badia del Vallès en direcció sud.

El foc es va originar dimarts cap a dos quarts de set de la tarda a la càrrega del camió. Els Bombers han acabat de retirar aquesta càrrega cap a les 5.43 hores, ja que seguia cremant de forma incandescent i això els obligava a anar retirant-la i remullant-la sobre l’asfalt.

“Més cotxes del normal” en trams de l’AP-7 i l’AP-2 i satisfacció entre els usuaris

Aquest dimarts ha fet una setmana que els conductors circulen per l’AP-7, l’AP-2, la C-32 nord i la C-33 sense haver d’abonar el peatge i la sensació majoritària entre els usuaris – a falta de dades oficials dels governs espanyol i català- és que el trànsit ha augmentat en aquests trams. És el cas de l’Ignasi, un usuari del tram gironí de l’AP-7 que es desplaça habitualment a Perpinyà, que assegura que hi ha vist “més cotxes del normal”. Al tram tarragoní, s’ha notat especialment entre els camioners, que ara demanen més espai per estacionar els vehicles. A l’AP-2, els conductors també han percebut més trànsit. Mario Chaparro, que viatja de Madrid a Abrera, destaca que a més d’estalviar-se els peatges “es guanya en seguretat”.El primer exemple de l’augment de trànsit en les autopistes alliberades es va viure diumenge passat en el primer cap de setmana sense peatges. Segons el coordinador de mobilitat i seguretat viària del Servei Català de Trànsit, Òscar Llatje, aquest augment es va concentrar en unes hores específiques – de les 12 del migdia a la mitjanit – accentuant sobretot el pic que es va produir a partir de les 7 de la tarda. De fet, les xifres van superar els valors del diumenge equivalent de l’any 2019, situant-se un 7% per sobre. Un fet que Llatje ha qualificat “d’inaudit”, ja que, fins ara, els valors se situaven en un 8% per sota si es feia la comparativa amb les dades del 2019, durant la franja compresa entre dilluns i dijous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa