MónTerrassa
Premi a la sostenibilitat per una residència de MútuaTerrassa

La residència i centre de dia Móra la Nova -centre de la Generalitat gestionat des de 2006 per la Fundació Vallparadís de MútuaTerrassa- ha estat guardonada en la categoria “Premi a la Sostenibilitat” d’ACRA, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, pel projecte “Àpats a la carta”.

Els objectius del treball han estat promoure el consum sostenible i saludable i reduir el malbaratament de menjar. En aquest sentit, la residència Móra la Nova ha establert un mecanisme per aprofitar els  excedents dels àpats que es cuinen diàriament i que no s’arriben a servir. Aquest mecanisme consisteix  en la creació dels “Àpats a la carta” mitjançant els quals, un cop a la setmana, els usuaris poden triar  un plat entre les propostes de menú que prèviament han estat congelades i manipulades amb totes  les condicions i mesures d’higiene.  

Aquest projecte s’emmarca en la filosofia de treball de la Fundació Vallparadís, d’Atenció Centrada en  la Persona, ja que cada dissabte, els usuaris del centre trien l’àpat que més els ve de gust, potenciant  la seva autonomia i traduint-se en una millora del grau de satisfacció. 

La Sra. Montserrat Llombart, antiga Directora del centre i impulsora del projecte, juntament amb la  Sra. Anna Rubio, actual directora de la residència i coautora del projecte, seran les encarregades de  recollir el guardó de la mà de l’Hble. Sr. Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials, en l’acte que  tindrà lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, el proper dijous 17 de novembre, en el marc de la  vintena edició dels “Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de les persones”. 

Un premi ACRA al 2012

És la segona vegada que la Residència i Centre de dia Móra La Nova rep un premi ACRA. En la desena edició dels Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de la gent gran, al 2012, va rebre el guardó en la categoria de Innovació en l’atenció a la dependència i promoció de l’autonomia personal, per al projecte: Les contencions físiques en persones grans: dos problemes i una solució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa