MónTerrassa
El PP català reivindica el 155: “Ha tingut efectes balsàmics”
Pancarta en contra de l'aplicació del 155 amb el lema ni un pas enrere
Pancarta en contra de l’aplicació del 155 amb el lema ni un pas enrere | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

El PP català reivindica el resultat de l’article 155 de la Constitució coincidint amb el mig any de la seva aplicació a Catalunya: “Ha tingut efectes balsàmics”. Així ho ha expressat en declaracions a Europa Press el portaveu dels populars catalans al Parlament, Alejandro Fernández, que ha assegurat que hi ha “una distància sideral entre el que ha estat l’aplicació del 155 i el que expliquen els independentistes que ha estat”. Ha detallat que en sis mesos s’han dut a terme 24 Consells de Ministres en els quals s’han adoptat 186 acords relatius a Catalunya en nom de la Generalitat que han servit per millorar àmbits com la sanitat, l’educació, l’ocupació i la justícia. Totes aquestes mesures han comportat una important inversió per part de l’Estat, com és el cas del retorn de la paga extra de 2012 als funcionaris, als quals s’han destinat més de 137 milions d’euros, ha afegit Fernández.

“Se’ns presenta l’article 155 com les set plagues i les dades assenyalen tot el contrari”, ha reivindicat, assenyalant també que la intervenció de l’autonomia s’ha traduït en una reducció de 20 punts de la preocupació per la situació política a Catalunya segons el CIS. Fernández ha valorat que a l’octubre de 2017, mes en el qual es va proclamar la independència al Parlament, “el Govern estava absolutament paralitzat excepte en els preparatius i la propaganda de la insurrecció postmoderna” que va dur a terme. Llavors “s’acumulaven impagaments de fins a quatre anys en ajuntaments i entitats socials, amb tones d’excuses i retrets per justificar l’injustificable”, ha criticat.

“L’aplicació del 155 no ha estat un balneari, res ho és en la política catalana actual, però sí que ha tingut alguns efectes balsàmics”, com reflecteixen les dades del CIS, ha afegit. A més, la intervenció de l’autonomia “ha tingut efectes dinamitzadors de la gestió pública i aquesta és la realitat més enllà dels catastrofismes i les demagògies” que arriben des de l’independentisme. Només cal fixar-se, ha afegit, “en l’ambient que hi havia a principis d’octubre, amb inseguretat i fugides d’empreses, i l’ambient de tranquil·litat que hi ha ara”, amb una administració que funciona.

Nou comentari

Comparteix