MónTerrassa
Es posa en marxa un web per informar dels diferents comicis del 26 de maig
  • CA
Captura del web d'eleccions fet per la Generalitat
Captura del web d’eleccions fet per la Generalitat | Gencat

!--akiadsense-->

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha posat en marxa el web eleccions.gencat.cat que servirà per informar dels diversos comicis que tenen lloc el proper 26 de maig. El web és un recull de tota la informació d’interès relacionada amb les eleccions que són competència de la Generalitat de Catalunya: el Consell General d’Aran i els consells comarcals. Alhora, però, també es presenta de manera genèrica els principals aspectes que regulen les eleccions municipals, al Parlament Europeu i a les entitats municipals descentralitzades, així com de les eleccions generals que s’han de celebrar el proper 28 d’abril. Aquesta informació es completa amb enllaços al Ministeri de l’Interior com a administració convocant.

El web està adreçat principalment als electors, a les formacions polítiques i als mitjans de comunicació. S’hi pot trobar el calendari electoral, la normativa que regeix aquests processos electorals, els formularis, impresos i sol·licituds adreçades als col·lectius interessats i la informació més rellevant dels dos processos electorals.

La informació que s’ofereix s’anirà actualitzant, en els propers mesos, amb recursos divulgatius i dades per a la recerca, els acords que emetin les juntes electorals, la proclamació de les candidatures i, finalment, la difusió de resultats. Precisament, aquest dimarts es va iniciar el termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions del 26 de maig. En aquest cas, hi ha un únic formulari vàlid tant pels comicis municipals, europeus i els del Consell General d’Aran. El termini de sol·licitud per a aquestes eleccions finalitza el 16 de maig i la data límit per enviar el vot s’estén fins el 22 de maig.

D’altra banda, dimarts van quedar convocades les eleccions al Consell General d’Aran, a través de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del decret de convocatòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa