MónTerrassa
La Policia Municipal utilitzarà càmeres personals de gravació

La Policia Municipal de Terrassa incorpora entre els seus elements de treball una vintena de càmeres personals de gravació: Dispositius de dimensions reduïdes que els agents portaran en el seu uniforme per enregistrar des de la perspectiva de la seva visió determinades actuacions. Es tracta d’una prova pilot que s’inicia després que la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya hagi donat el consentiment al cos de seguretat municipal per utilitzar aquests dispositius.

L’Ajuntament de Terrassa ha afirmat que “amb la incorporació d’aquests dispositius es vol donar major transparència a la tasca policial, així com garanties pel que fa als drets i les llibertats de les persones, aportant així seguretat tant a la ciutadania com als agents, en habilitar-los per a la captació d’imatges i sons”. Per al regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, “es tracta d’un exercici de transparència que lluny de pretendre fiscalitzar les actuacions policials, les referma, legitima la praxis dels agents i els dota seguretat alhora de dur a terme les seves intervencions”.

La Policia Municipal de Terrassa incorpora càmeres de gravació | Ajuntament de Terrassa

Els agents portaran les càmeres al seu pit, i enregistraran àudio i vídeo en primera persona. La càmera disposa d’una funció de pre-gravació de 30 segons que permet conservar les imatges i els sons captats en els moments previs al moment d’activació del dispositiu, i sempre que s’utilitzi mantindran l’enregistrament fins que l’actuació hagi finalitzat. A més, incorpora un sistema d’encriptació que impossibilita l’edició de les imatges així com la manipulació i descàrrega d’aquestes per part de persones no habilitades. Finalment, disposen d’un camp de visió de 130 graus i d’un emmagatzematge intern de 32 GB (aproximadament 16 hores de vídeo HD).

El cos s’ha dotat de 20 aparells per iniciar aquesta prova pilot, amb un cost de 17.303.75€. Les càmeres s’han distribuït de manera que hi hagi una càmera per binomi en els torns de matí i tarda, així com també els comandaments de carrer. Una vegada hagi finalitzat el període de prova, d’uns tres a quatre mesos, es valorarà la idoneïtat del model i la possible necessitat de comprar més dispositius.

Dret a l’honor i a la intimitat

“L’ús del dispositiu personal de gravació està regulat per tal de vetllar per l’honor de les persones, la intimitat i la pròpia imatge“, exposen. En aquest sentit, afirmen que els agents de la Policia Municipal podran fer ús d’aquests dispositius “davant de la comissió de fets delictius o infraccions administratives greus o molt greus de seguretat ciutadana, com són situacions en que la persona posi en risc la vida de terceres persones o la dels agents, situacions en que la persona posa en risc la seva pròpia vida o integritat física, així com altres situacions que, davant la gravetat o el risc, recomanin el seu ús”.

Nou comentari

Comparteix