MónTerrassa
Podi del Club Gimnàstic Terrassa en la primera fase de la Lliga Iberdrola
  • CA

El Club Gimnàstic Terrassa ha competit aquest cap de setmana en la primera fase de la Lliga Iberdrola de gimnàstica artística femenina a la ciutat de Salt amb una actuació que li ha permès pujar al podi en la tercera posició final de la primera divisió. L’equip guanyador d’aquesta primera fase ha estat Les Moreres d’Esplugues, que ja va quedar campió en la Liga de 2021, i la segona posició l’ha aconseguit el club Xelska de Mallorca, a poc més de 2 punts del Terrassa

Tot i que amb baixes importants, l’equip arribava a la competició amb les gimnastes Clara Navarro o Clàudia Villalba en un molt bon moment -aquesta última ve de participar a la Copa de Món de Cottbus on ha fregat les medalles i ha assolit un alt nivell competitiu-. Les dues ha respost amb una gran actuació, amb Villalba obtenint la tercera millor puntuació individual i Navarro la setena. Han estat acompanyades per la font inesgotable de joves promeses que creixen al Gimnàstic Terrassa gràcies al gran treball de l’equip tècnic encapçalat per Lluïsa Sierra. Iris Espigares és la més veterana de totes les joves, tot i que arribava a la competició amb una lesió al peu que li ha impedit estar en plenes condicions. La seva actuació, però, ha estat molt destacada, competint en salt, assimètriques i terra.

El Club Gimnàstic Terrassa ha quedat en tercera posició en la primera fase de la Lliga Iberdrola | Miquel Àngel Gamell

L’aportació de les més joves ha estat excepcional, i auguren un futur molt brillant a la gimnàstica terrassenca. Victoria Valeros, d’11 anys, ha competit a salt, terra i barra, destacant en aquest darrer aparell. Claudia Boada, de 9 anys, ha realitzant un magnífic exercici de barra i ha competit també en terra. Laura Garcia, d’11 anys, ha participat en assimètriques i en terra, aportant uns punts valuosíssims. Noa Granados, de 10 anys, ha destacat sobretot en salt, i ha participat també en assimètriques. A la reserva han quedat Lucia González, de 9 anys, i Abril Puig, d’11, que, lesionada a darrera hora, no ha pogut sortir a cap aparell, totes dues formant part de l’equip en aquesta competició.

L’equip ha brillat especialment en barra d’equilibri, en la qual ha aconseguit la millor puntuació, però alhora tenint una gran regularitat en tots els aparells, cosa molt complicada en competicions d’aquest nivell. Tot i comptar amb l’equip més jove, amb diferència de tota la competició, totes les gimnastes han tingut un alt grau de maduresa i s’han imposat a equips més veterans.

El Terrassa, amb aquesta tercera posició, té opcions serioses d’optar a competir pel títol. Els quatre primers equips de les dues fases preliminars es classifiquen per la final. Caldrà esperar a la segona fase que es celebrarà el mes de maig, per confirmar les opcions, però l’equip es troba en una posició immillorable per aconseguir-ho.

D’altra banda, el gimnastes del Terrassa, Claudia Villalba en categoria sènior i Oriol Rifà, en júnior, han estat convocats amb la selecció espanyola per competir al torneig DTB-Pokal d’Alemanya, que es celebrarà del 18 al 20 de març a Stuttgart, i que constitueix un èxit per aquests dos gimnastes egarencs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa