Un establiment de Terrassa ha estat seleccionat en el rànquing de les millors pizzeries independents. Pizzeria Marghe 1889, ubicada a la Rambla d’Ègara, 241, a tocar del MNACTEC, ha entrat dins del llistat que elabora 50 TOP Pizza, la primera guia internacional del sector. L’empresa té dos locals més a Catalunya, un a Lloret de Mar i un a Girona. Malgrat que en el rànquing es menciona específicament el local de Lloret, el jurat ha inclòs en la valoració els altres dos restaurants.

Així, en l’argumentari pel qual se l’ha inclòs dins del top50, el jurat explica: “Hi ha tres llocs on aquesta marca de pizzeria any rere any confirma la seva qualitat. Els locals tenen un fil conductor tant en el mobiliari com en l’estil de pizza, que és d’estil napolità contemporani. La recerca en la matèria primera, on el millor dels productes italians s’uneix amb el millor dels productes locals. La base es presenta suau, ben amassada, són setanta-dues hores de repòs amb una alta hidratació, bona la cocció. El menú es divideix en cinc parts: entrants, pizzes clàssiques, sabors catalans, sabors de Nàpols i postres. Cal provar la Diavola i l’Amatriciana, molt ben congeniades i molt equilibrades. Per tancar en dolçor l’excel·lent babá, ens sembla la millor opció. Servei amable i preu més que correcte fan de Marghe 1889 una opció sempre vàlida”.

Pizza napolitana amb productes de proximitat

El restaurant afirma portar “l’art de la pizza napolitana enriquida amb algunes delícies catalanes i un toc gourmet, per fer-te viure una experiència única”. De fet, afirmen a MónTerrassa que “per nosaltres és un reconeixement molt important a la feina que fem, amb productes de qualitat, receptes fetes a mà i una aposta clara per ingredients de proximitat i ecològics”. Afegeixen que es consideren “una pizzeria especialitzada en la pizza napolitana contemporània. Apostem per l’Slow Food i oferim una cuina honesta, sostenible i amb identitat”.

És el segon any consecutiu que Marghe 1889 entra en aquesta classificació. L’any passat, va ser específicament el restaurant de Terrassa qui va ser seleccionat. A més, destaquen que també han estat seleccionats com a Farina Petra Partners, i que des del 2003 formen part de la guia de restaurants Slow Food.

Enguany, la guia amb les pizzeries més excel·lents ha destacat 10 establiments de Catalunya, dels quals tres han acabat formant part del rànquing europeu TOP50: Sartoria Panetieri (Barcelona, tercera posició), La Balmesina (Barcelona, en onzena posició) i Gasparic (Girona, posició 40)

Pizzeria Marghe 1889

Comparteix

Icona de pantalla completa