MónTerrassa
PIMEC vol que les pimes del Vallès aprofitin els beneficis del cotxe elèctric
  • CA

PIMEC Vallès Occidental ha defensat que les pimes de la comarca han d’aprofitar les oportunitats i els beneficis que el cotxe elèctric pot oferir a la indústria, i ha apostat per reforçar i reorientar la indústria per aprofitar aquestes oportunitats que el sector de l’automoció ofereix a la comarca. La patronal ha organitzat aquest matí un acte sota el títol “Vehicle elèctric: indústria auxiliar. Present i futur” per analitzar la situació actual del sector, així com les oportunitats que l’automoció ofereix al territori.

Al llarg de la jornada, el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, ha constatat que l’aposta pel vehicle elèctric “està tenint una incidència directa en el teixit productiu local que presta servei auxiliar, obrint noves línies de negoci en relació a les noves formes de mobilitat”. Per això, ha destacat la necessitat de reduir els costos a les pimes -incrementats per crisi de les matèries primeres i el transport de mercaderies i l’encariment de l’energia-, i considera fonamental que els fons Next Generation EU arribin al teixit productiu per impulsar projectes estratègics d’innovació i sostenibilitat.

Per la seva part, el president del Club Alumni d’Enginyers de Terrassa, Òscar Puigdollers, ha parlat de la transició de la combustió a nous models de mobilitat: “L’impacte en el medi ambient replanteja les sinergies entre el transport públic i privat i ens porta a un canvi de paradigma amb una aposta ferma per alternatives com l’hidrogen o les flotes elèctriques”.

El director de l’Oficina per a la Transformació de la Indústria de l’Automoció de la Generalitat, Tomàs Megía, ha posat de manifest que “les empreses de la cadena de subministrament poden perdre quota de mercat si no s’adapten al repte de reduir les emissions en la mobilitat”, i les ha encoratjat a evolucionar cap a l’economia circular i la transformació digital.

Finalment, el president de la Comissió Informativa, de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xavier Garcés, ha subratllat que la comarca compta amb una important activitat industrial destinada a la fabricació de components per al sector de l’automòbil, i ha presentat el Pla d’Automoció del Vallès Occidental. “A través de la cooperació sectorial, ajudem les start-ups a iniciar els seus projectes i treballem per atraure i retenir el talent, entre altres qüestions”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa