MónTerrassa
La ‘Patètica’ de Txaikovski obra la 8a Temporada Simfònica a Terrassa

La simfonia núm. 6 en si menor, op. 74, coneguda com a ‘Patètica’, del compositor Piotr Ilitx Txaikovski serà l’encarregada d’obrir la 8a Temporada Simfònica a Terrassa amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. La simfonia es podrà veure aquest divendres 7 d’octubre a les 20:00h del vespre a La FACT Cultural. La persona guanyadora del Concurs Ricard Viñes, Elia Cecino, interpretarà també el concert per a piano i orquestra núm 1 de l’autor rus.

La ‘Patètica’ és la peça considerada ‘el testament musical’ de Txaikovski. La cèlebre simfonia va ser estrenada el 28 d’octubre de 1893, pocs dies abans de la seva mort, per suïcidi, i “amb el ple convenciment que era la seva millor composició”, exposen en un comunicat des de La FACT.

La peça retrata “el turment psicològic i la derrota anímica de l’autor amb una energia paroxística i una polaritat expressiva quasi expressionistes des de l’inici lúgubre del fagot del primer moviment. El segueix un decadent i elegant vals; mentre que l’scherzo, maquinal i estrepitós com a clara fugida psicòtica, precedeix el desolador Adagio lamentoso, que, en confessió de Txaikovski, és com un rèquiem”, exposa el musicòleg Albert Ferrer en el comunicat.

A part d’aquesta simfonia, la Temporada Simfònica amb l’Orquestra Simfònica del Vallès portarà dos concerts més; un homenatge a Morricone i Nino Rota (25 de novembre) i el tradicional Concert de Sant Esteve (26 de desembre).

Programa de la ‘Patètica’

I PART

PIOTR. I. TXAIKOVSKI (1840-1893)
Concert per a piano i orquestra núm. 1, op. 23
I. Allegro non troppo e molto maestoso
II. Andantino simplice
III. Allegro con fuoco

II PART

PIOTR. I. TXAIKOVSKI
Simfonia núm. 6, en Si menor, op. 74, “Patètica”
I. Adagio
II. Allegro con grazia
III. Allegro molto vivace
IV. Finale

Elia Cecino, piano (Guanyador del Concurs Ricard Viñes)
Xavier Puig, director
Orquestra Simfònica del Vallès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa