MónTerrassa
Ofensiva contra les agressions sexistes durant la Festa Major
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa està preparant una campanya de sensibilització ciutadana per a prevenir les agressions sexistes que es poden produir en espais d’oci nocturn, començant per la Festa Major de Terrassa. La campanya l’està desenvolupant el servei de Polítiques de Gènere amb la col·laboració del servei de Cultura. S’entén per agressions sexistes des dels assetjaments quotidians més o menys subtils (mirades i comportaments lascius, tocaments corporals sense permís, comentaris ofensius o degradants, etc) que acostumen a estar força normalitzats i a no ser identificats com a formes de violència, fins les agressions sexuals de caràcter més greu.

L’element principal de la campanya serà un decàleg que s’inclourà en els programa de la Festa Major i posteriorment es farà extensiu a altres espais i esdeveniments. Aquest decàleg tindrà tres vessants: s’adreçarà a les possibles víctimes, per orientar-les en cas d’agressió, als possibles agressors, perquè siguin conscients de la gravetat de determinades conductes, i als possibles testimonis, per animar-los a què no restin passius davant aquests fets. Més endavant està previst editar fulletons que es distribuiran en diferents espais públics i privats.

L’Ajuntament de Terrassa porta anys desenvolupant mesures relacionades amb la prevenció de l’assetjament i les violències sexuals en espais d’oci nocturn, especialment a les jornades formatives per als professionals que treballen en l’atenció a dones maltractades que el servei fa anualment. Ja l’any 2010 es va dedicar tota una jornada a abordar específicament el tema dels abusos sexuals i el consum de drogues en els espais d’oci nocturn. Ara, però, es planteja una campanya adreçada directament a la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa