MónTerrassa
Neix “Las Jaquimas”, mocadors pels amants del disseny
  • CA

Ha nascut un nou projecte per aquelles persones emprenedores amants del disseny. “Las Jaquimas” és un projecte creat per la terrassenca Laia Tort, Maria Garcia, Marina Viarnés i Judit Carreras -quatre noies estudiants de disseny i enginyeria de la universitat Elisava- que sorgeix amb la idea de fer arribar el disseny a tothom, mitjançant uns mocadors i workshops per dissenyar els estampats d’aquests. 

Els mocadors estan dissenyats i creats de forma artesanal mitjançant la tècnica d’hydrodipping -impressió per transferència d’aigua-, i posteriorment, s’han digitalitzat i adaptat per poder imprimir-los directament sobre tela, i d’aquesta manera aconseguir un acabat més professional i durador. Actualment, el projecte ja ha creat la seva primera col·lecció de mocadors: Raw Collection. Aquests mocadors són de colors vius i amb estampats alegres, i a més, el seu ús és molt variat: es poden dur com a mocador al cap, com a banda, com a goma de cabell, o fins i tot com a pareo o samarreta.

Poster de la col·lecció Raw Collection | Las Jaquimas

Per tal de finançar el projecte, les joves estudiants s’han decantat pel mètode de finançament col·lectiu crowdfunding, a través de la plataforma de Kickstarter. El passat dimecres 13 d’octubre, les estudiants van llençar la campanya del projecte i tenen un mes -abans de l’11 de novembre- per arribar a l’objectiu de 2.900€. “L’objectiu principal d’aquesta campanya és validar el producte, analitzar si hi ha gent creativa i motivada amb ganes d’entrar a la comunitat de Las Jaquimas. Per aquest motiu s’ha de completar el finançament definit a partir del cost de les diferents etapes del projecte, per poder realitzar la producció dels mocadors i fer-los arribar a totes aquelles persones que hagin participat”, afirmen des de la pàgina de Kickstarter.

Procés d’hydrodipping, mètode de creació dels mocadors| Instagram Las Jaquimas

Es pot participar en aquest projecte a través d’aquest enllaç, on es poden comprar mocadors o bé altres productes complementaris, com 3 posters amb els seus eslògans, un calendari del 2022 o unes tote bags. El preu dels productes oscil·la entre els 16€ i els 49€. També es pot col·laborar en el seu projecte sense res a canvi, és a dir, es poden aportar diners sense la necessitat de comprar cap producte.

“La idea es que es vagi formant una petita comunitat de persones que tinguin ganes de crear i passar-ho bé realitzant l’activitat, a més de promoure les diverses creacions a través de la producció dels mocadors. En definitiva, unir el món artesanal i digital, amb la creació d’un producte de moda”, comuniquen. Aquest projecte és, sens dubte, un exemple de la jove emprenedoria que hi ha a la ciutat.

Mocador Raw Collection | Las Jaquimas
Mocadors Raw Collection | Las Jaquimas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa