MónTerrassa
El Museu de Terrassa busca més espai per poder créixer
  • CA
Castell Cartoixa de Terrassa és la seu del Museu de Terrassa | Marcel Marsal

!--akiadsense-->

L’alcalde Jordi Ballart ha anunciat aquest dimarts, aprofitant l’acte de donació de 55 obres d’art per part d’Emilià Làzaro al Museu de Terrassa, que el govern està buscant “nous equipaments” per acollir la gran quantitat de peces que disposa el Museu. “Se’ns ha quedat petit”, ha subratllat l’alcalde fent referència a l’espai on es troba ubicat actualment, i s’ha “compromès” a ampliar el Museu més enllà del Castell Cartoixa.

El cert és que el Museu no disposa ara mateix d’espai expositiu real per acollir totes les obres d’artistes locals del segle XIX i XXI que es troben inventariades. En els darrers anys, les donacions a la ciutat d’obres i peces han estat constants, fent que ja es disposin de més de tres mil obres d’artistes locals (un 40% del total inventariat) i un fons de 27.000 objectes documentats, entre col·leccions d’art, arqueologia o arts decoratives.

El Museu de Terrassa està format per diferents espais, elements i col·leccions del patrimoni cultural terrassenc. La seu principal és el Castell Cartoixa de Vallparadís. Les altres seccions que l’integren són: la Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere, la Casa Alegre de Sagrera, la Torre del Palau i el Centre d’Interpretació de la vila medieval de Terrassa – CIVMT i el Claustre del convent de Sant Francesc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa