Agent dels Mossos d'Esquadra al Raval
Agent dels Mossos d’Esquadra al Raval | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

Els efectius de paisà dels Mossos tindran ben aviat nou material per treballar. Una de les novetats que els sindicats de la policia catalana han aplaudit és la dotació de “jaquetes tàctiques” pels agents camuflats. Aquestes jaquetes incorporen mecanismes que permeten als policies identificar-se amb “pocs segons”.

Aquestes jaquetes eren una demanda dels efectius del cos perquè¨ els “facilita molt la feina en actuacions ràpides de carrer”. Aquesta mena de gec disposa de dues butxaques (frontal i posterior) per als panells ocults on normalment s’hi rotula POLICIA, ocultables en serveis de paisà. A més, disposa de sortida per a cable de transmissions i sistema de subjecció de micro ambidextre. En el mateix paquet també hi haurà gorres.

La decisió de dotar d’aquest vestuari va ser anunciada pel departament d’Interior en la darrera reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral dels Mossos celebrada el passat 18 de desembre. Una reunió en la que també es va informar del subministrament de jaquetes específiques per les Unitats ARRO i Brigada Mòbil (ordre i seguretat pública). De moment, agents d’aquestes unitats proven l’ergonomia d’aquests gecs, la seva operativitat i la protecció interior i exterior ignífuga.

Nou comentari