MónTerrassa
Mones de Pasqua a domicilis de Terrassa per frenar les pèrdues
Mones de Pasqua de la pastisseria Ampurdanesa
Mones de Pasqua de la pastisseria Ampurdanesa | Ampurdanesa

!--akiadsense-->

Unes 200 pastisseries de tot Catalunya oferiran la mona a domicili per garantir que, malgrat la crisi del coronavirus, la festa se celebri. A Terrassa, són diversos els establiments que han optat per aquesta sortida. Una de les pastisseries que ha obert aquesta opció és la Pastisseria Núria, amb dues botigues, que facilita un formulari per fer-ne la sol·licitud. També, per exemple, la passtisseria Ampurdanesa (especialitzada amb productes sense gluten o lactosa) resta oberta i ofereix portar les comandes a casa. O la pastisseria Turull, que funciona amb normalitat, i que també ofereix aquesta opció per a les persones que no puguin desplaçar-se a recollir-la.

Tot i que és difícil fer previsions perquè moltes pastisseries han abaixat la persiana, des del Gremi de Pastissers calculen que les pèrdues s’enfilaran fins al 50% i, per això, també proposen aprofitar la segona Pasqua, l’1 de juny, per tornar a celebrar la festa. “Ara serà més familiar, entre pares i fills, i després amb els padrins, com s’ha fet sempre”, explica Olivier Fernández, gerent del Gremi.

Alguns pastissers opten per solucions imaginatives, com cursos online per fer mones casolanes, mentre d’altres potencien la venda online i, els que no poden, tanquen o obren amb limitacions. Fernández admet a l’ACN que ja se sap que es vendrà menys, perquè, al gran nombre d’establiments que seguiran tancats, també hi ha la incertesa sobre què acabaran fent els clients. El sector fa dies que viu moments complicats, ja que tot i que poden obrir, les vendes ja han caigut entre un 20 i un 25%. Ara, a això, s’hi suma el fet que la mona de Pasqua, una de les cites més importants, aquest any s’haurà de celebrar diferent.

Nou comentari

Comparteix