La celebració del Mobile World Congress a Barcelona també té un impacte en el sector turístic i de serveis del Vallès Occidental. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha realitzat una enquesta aquesta setmana per conèixer l’ocupació real als hotels de tres i quatre estrelles i poder valorar l’impacte del certamen. De les dades se n’extreu que l’ocupació aquesta setmana ratlla el 94%. Aquesta és un xifra semblant a l’edició de l’any passat, que es situava al 95%.

D’una població total de 26 establiments, el Consell Comarcal ha pogut recollir les dades de 22 hotels. En aquests, l’ocupació mitjana és del 93’9% amb una mitjana de 2’6 dies de reserva. Cal destacar que els hotels dels municipis de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpetua de Mogoda i Terrassa arriben al 100% d’ocupació. A Sant Cugat del Vallès s’arriba al 94%, i a Rubí i Sabadell es situa al 86’7% i al 83’8% respectivament.

Les estades més llargues són d’entre tres i quatre dies i la mitjana es situa entre els dos i tres dies d’allotjament. Per categories, els hotels de quatre estrelles registren una ocupació del 100% i els de tres estrelles es situen al 86’5%.

A banda de les despeses directes dels visitants als establiments hotelers, l’impacte econòmic també té repercussió a l’economia vallesana per l’augment de comandes als proveïdors, la utilització de transport o les despeses en comerç. La comarca completa l’oferta que ofereix Barcelona als visitants al Congrés.

Nou comentari