MónTerrassa
Miranda: (Esbart Egarenc): “Serà un bon moment per protestar per la detenció de Puigdemont”
  • CA

Els membres de l’Esbart Egarenc del Social de Terrassa se’n van assabentar ahir a la nit de la detenció a l’Alguer del president a l’exili Carles Puigdemont. Sensació de sorpresa i comentaris entre la gent sobre què podria passar i sobre què es trobarien quan arribessin a l’illa de Sardenya i s’instal·lessin a l’hotel. Però durant moltes hores, i en alta mar, van estar aïllats del món, sense cobertura als mòbils i sense assabentar-se de com es desenvolupaven els esdeveniments.

Avui en arribar a la ciutat sarda de parla catalana, la situació era de tranquil·litat. I de sentiments contradictoris. Per una part, hi havia ganes de participar en un festival com Adifolk i recuperar part de la normalitat perduda per culpa de la pandèmia de la Covid 19, que durant més d’un any i mig ho ha aturat tot. I per l’altra, haver-ho de fer en unes circumstàncies especials i inimaginables, com estar al bell mig de l’Afer Carles Puigdemont. Ho explica a Món Terrassa Laia Miranda, presidenta de l’Esbart Egarenc des de l’octubre de 2017. Cansada de vitatjar tota la nit però amb força per demanar la llibertat del president. “No ens aturaran. Mostrarem la nostra cultura, i serà un bon moment per reivindicar i protestar i mostrar el nostre malestar per la situació. El món de la cultura va a una quan s’hi ha d’anar.”

Oriol Ramírez, vicepresident d’Adifolk, que organitza l’Aplec Internacional a l’Alguer, punt de trobada de la cultura popular als Països Catalans aquest cap de setmana, afirmava:  “Serem 1.000 persones de la cultura popular, amb ganes de sortir al carrer després de la pandèmia, i convertirem l’Aplec en un altaveu internacional de protesta i reivindicació de la llibertat del president Puigdemont”. Unes paraules que subscriu Laia Miranda. Els grups s’han hagut de repartir per hotels de tota l’illa. I l’Esbart Egarenc s’allotja al mateix que els organitzadors. “Amb ganes ja de sortir al carrer”.

L’entitat de Terrassa forma part de Ballem per ser Lliures. En la seva pàgina de Facebook escriuen: “Volem ballar per ser lliures … i no pararem de ballar fins que estiguin tot@s a casa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa