La iniciativa solidària terrassenca “Mi compañero de viaje” ha començat l’any amb una molt bona notícia: l’associació ha superat els 100.000 euros recaptats pel finançament de projectes d’investigació oncològica i lluitar contra el càncer infantil i juvenil. La iniciativa ha expressat a través de les xarxes socials que “no podem estar més feliços” i han volgut agraïr a totes les persones i entitats que ho han fet possible. “Moltes gràcies a tots els que en aquest camí que vam iniciar el maig de 2015 heu cregut en el projecte, ni en el millor dels nostres somnis podríem haver imaginat el que hem aconseguit i la mida que ha agafat el nostre projecte”, han comunicat.

Tots els diners s’han recaptat amb la venda de productes solidaris, com ara polseres, samarretes, dessuadores o clauers. “Inicialment vam posar a la venda les polseres solidàries i poc a poc hem anat ampliant els nostres productes solidaris que ens permeten recaptar fons per finançar diferents projectes d’investigació”, com per exemple un projecte sobre el desenvolupament pre-clínic d’un nou compost anti-càncer, basat en la inhibició dels co-receptors de la via Hedgehog, de Vall d’Hebron Institut d’Investigació de Barcelona (VHIR).

El projecte #MiCompañerodDeViaje va néixer l’any 2015 de la iniciativa de dues noies –Andrea Martí i Mireia Camats (que va morir el 2017)- que van haver d’aprendre a conviure amb un company en comú: el càncer. El motiu que les va portar a crear l’associació va ser la “voluntat d’oferir a qualsevol jove que es trobés en la mateixa situació l’oportunitat de poder compartir les seves preocupacions, experiències i vivències. Van voler oferir aquella ajuda que els hi hagués agradat rebre a elles durant el seu procés oncològic”, escriuen a la seva pàgina web. A més a més, van considerar que també era important aportar granets de sorra a la investigació contra el càncer, motiu pel qual van començar a recaptar fons per finançar projectes d’investigació de Vall d’Hebron Institut d’Investigaci de Barcelona (VHIR)

Actualment, “Mi Compañero de Viaje” està format per un grup de joves que, després d’haver format part dels grups de suport que organitza l’entitat, ha volgut unir-se a la causa i formar part de l’associació.

Nou comentari