L’Ajuntament de Terrassa organitzarà per segon any consecutiu un cicle formatiu sobre primers auxilis i ús dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA), i enguany, el curs s’estendrà als centres d’educació primària i secundària. Amb aquesta ampliació es vol “dotar la ciutadania d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar”. A part, se seguiran realitzant els cursos a diferents Centres Cívics i seran oberts a tothom.

Els centres que s’han inscrit a les formacions són les escoles Salvador Vinyals, Ponent, Sant Llorenç del Munt, Vallès i Francesc Aldea; així com els instituts Santa Eulàlia, Les Aimerigues i Investigador Blanxart. L’objectiu és sensibilitzar infants i joves en termes d’autoprotecció, així com oferir-los consells bàsics per afrontar una situació de perill i els passos a seguir davant una situació d’emergència, adaptats a cada nivell educatiu.

Pel que fa als cicles formatius, els tallers es duran a terme als Centres Cívics i Casals Cívics dels set districtes de la ciutat i s’oferirà un cop al mes en diferents horaris de matí i de tarda. Com a novetat, enguany les sessions s’estendran als nuclis de baixa densitat i disseminats de la ciutat. La primera formació serà el dia 8 de març al Casal Cívic de Can Parellada de 9 a 13h i constarà d’una part teòrica i una altra pràctica que permetrà els i les participants conèixer els passos a seguir davant d’una emergència, reconèixer una aturada cardiorespiratòria i realitzar correctament un suport vital bàsic, entre d’altres. Els grups seran reduïts (entre 7 i 15 persones) i se seguiran les recomanacions sanitàries vigents.

El dia i l’hora de les diferents sessions són les següents:

  • 8 de març, de 9 a 13h: Casal Cívic Can Parellada (c/ d’Amèrica, 33).
  • 6 d’abril, de 9 a 13h: Casal Cívic Francisca Redondo (pl. de la Maurina, 2).
  • 19 de maig, de 16 a 20h: Centre Cívic Montserrat, Torre-sana i Vilardell (c/ Salamanca, 35).
  • 16 de juny, de 9 a 13h: Casal Cívic Vapor Gran (pg. del Vapor Gran, 39).
  • 29 de setembre, de 9 a 13h: Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (pl. de la Cultura, 5).
  • 17 d’octubre, de 16 a 20h: Centre Cívic Alcalde Morera (pl. De Can Palet, 1).
  • 15 de novembre, de 16 a 20h: Centre Cívic President Macià (rambla Francesc Macià, 189).
  • 13 de desembre, de 16 a 20h: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. Àngel Sallent, 55).

Les inscripcions s’obriran tres setmanes abans del dia de la formació, i es podrà inscriure’s a través d’un formulari que trobarà en aquesta pàgina web.

Nou comentari

Comparteix