MónTerrassa
Marxa de torxes per visibilitzar la lluita feminista al Vallès Occidental

L’entitat Vallès Feminista convoca una marxa de torxes no mixta per visibilitzar la lluita feminista del Vallès Occidental, que tindrà lloc a Terrassa el proper dia 7 de març com a acte previ pel Dia Internacional de la Dona. Sota el lema “Molt per defensar, molt per avançar: Feminisme avui i sempre”, la marxa de torxes es farà davant Estació FGC Vallparadís Universitat a les 19:00h.

La manifestació està organitzada conjuntament per diversos col·lectius feministes de municipis com Sabadell, Rubí, Terrassa, Sant Cugat, Barberà, o Castellbisbal, per tal de “donar visibilitat a la lluita feminista de la comarca, així com evidenciar que calen canvis més profunds i sistèmics que posin la vida al centre”, afirmen en un comunicat. L’objectiu d’aquesta acció visible és posar en relleu que la lluita feminista ha de ser àmplia i diversa, i que el masclisme travessa molts eixos de desigualtat i àmbits de la vida.

“Per a totes les que lluiten als carrers, a la feina, a casa i als llits. Per un sistema que posi la vida al centre i no el capital, que sigui feminista, antiracista, antifeixista, ecologista, anticapacitista, que defensi les treballadores i el dret a un habitatge digne, que inclogui la diversitat sexual, afectiva i de gènere i que combati el sistema des de la medul·la, dia a dia, fins que totes les companyes tinguin una vida que pugui ser viscuda“, conclouen.

Accions pel 8 de març

L’endemà de la marxa de torxes, el dia 8 de març, està prevista una manifestació que sortirà de la rotonda del Monument de la Dona a les 19:00h i arribarà fins a l’Ajuntament, amb el lema “Sense el treball de cures el món s’atura”. Feministes Terrassa exposa que amb aquesta acció es vol posar en valor la feina de les treballadores d’aquest sector. L’entitat reivindicarà la importància dels treballs altament feminitzats: “Des del feminisme lluitem per trencar d’una vegada per totes aquesta divisió del treball tan injusta promoguda pel patriarcat i el capitalisme que sempre desfavoreix les dones”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix