MónTerrassa
En marxa la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments en format virtual

La 13a edició del Gran Recapte d’Aliments ja està en marxa, aquest any, en un format virtual de donacions. La campanya se celebrarà del 19 al 27 als establiments -els dies 19 i 20 presència de voluntaris en els punts de recollida- i de l’11 de novembre a l’11 de desembre per al Gran Recapte online. Víctor Pedragosa, coordinador de delegats del Banc dels Aliments de Barcelona, i Joan Astals, delegat a Terrassa, han presentat la campanya a la seu de la Fundació Busquets aquest matí, on han explicat tots els detalls.

L’any 2020, els Bancs dels Aliments ja van modificar el format de la campanya degut a la irrupció de la pandèmia de la Covid-19, substituint la tradicional recollida massiva d’aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. I així és com els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han decidit seguir celebrant-ho enguany: els establiments de les cadenes de supermercats convidaran als clients a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, enlloc de demanar que comprin aliments per dipositar-los en caixes a la sortida.

A més, aquesta edició arriba amb una gran novetat: la incorporació del petit comerç a la campanya, ha informat Pedragosa. Així doncs, les donacions monetàries es podran fer també a petits comerços amb una nova aplicació que permet digitalitzar tot el procés de donació, i permet amb només tres senzills passos fer la donació que es desitgi a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Les donacions quedaran registrades i es vincularan a entitats socials de la mateixa localitat per tal que s’adquireixin els productes d’alimentació amb el saldo disponible a cada establiment. “Aquesta aplicació és una millora respecte l’any passat i permet l’extensió de la campanya al petit comerç”, ha afirmat Astals.

Malgrat suprimir la donació física d’aliments, el voluntariat continua sent clau i tornarà a estar present als punts de recollida per informar a la ciutadania del nou format del Gran Recapte i el convidarà a participar. Tant Pedragosa com Astals fan un crida a participar de voluntari els dies 19 i 20 en els punts de recollida, on tindran exclusivament una funció informativa. En aquesta mateixa línia, encoratgen a tota la població a participar en aquesta gran acció solidària, una de les més importants que hi ha actualment a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa