MónTerrassa
El malestar dels veïns del barri de Can Boada
  • CA

Els veïns del barri de Can boada volem manifestar el nostre malestar amb els canvis realitzats des de principis de 2021, deguts a la implantació de contenidors de recollida lateral al nostre barri de Can Boada. I també manifestar com un projecte de millora pel barri i pel conjunt de la nostra ciutat ha derivat, a la vegada, en una crisi de confiança en l’ús que es fa de les nostres institucions per part de l’actual govern municipal. 

Actualment la recollida lateral d’escombraries es fa només pel costat dret del camió. Aquesta limitació, perfectament evitable, comporta trencar en dos el sentit de circulació dels nostres dos carrers principals. Això ha creat una rotonda al interior de la seva zona residencial del barri i una degradació evident, en termes de mobilitat, accessibilitat, seguretat, contaminació i estètica, que supera qualsevol avantatja obtinguda. 

Per això demanem revertir els canvis efectuats tan aviat com sigui possible i implementar un servei de recollides modern i flexible, adaptat a les necessitat del veïns i no adaptar els veïns a les necessitat del servei de recollida. 

La solució passa per la compra de camions de recollida esquerra, la recuperació del sentits anteriors dels nostres carrers i la col·locació del contenidors on millor s’adaptin al barri. Alhora per que sabem que la compra de camions amb recollida esquerra és també una necessitat imperiosa per altres barris i carrers que han patit problemes similars o, inclús, per poder implementar-los on ara no són tècnicament possibles. 

El nostre grup de veïns, des de un punt de vista estrictament democràtic, apolític i altruista, ha intentat sumar-hi el màxim de actors veïnals, socials i polítics en una millora de barri que, alhora, es traslladi a tota la ciutat. Seguint aquest principis, ens hem presentat a totes les reunions, al ple municipal i davant del nostre veïnes en assemblees. També hem publicitat per informació de tots i hem demanant les seves signatures. 

Aquest moviment s’ha trobat, des de el primer dia, amb el recolzament i el respecte dels nostres conciutadans, de associacions de veïns (del nostre barri i d’altres de la ciutat), de plataformes socials i finalment, de molts del partits polítics al consistori. 

Per una altra banda, davant les reiterades negatives de l’actual govern municipal a les nostres propostes, volem que les promeses polítiques passin del titulars de premsa, a compromisos formals, escrits, irrevocables i perdurables. 

Per que davant de l’incompliment d’uns acords verbals i la resultant manca de confiança en la nostra institució municipal, reiterem la nostra predisposició al diàleg i al acord, formal i per escrit. 

Perquè una possible diversitat d’opinions als nostres barris no pot ser una excusa per a la inacció política i el menysteniment dels mecanismes socials i de la independència de les nostres associacions de veïns. 

En tot cas, davant una possible diferencia d’opinions entre ciutadans, la solució és la democràcia, és a dir, el vot de tot@s en una consulta. És, sense dubte, la única forma transparent, igualitària i immune a manipulacions. 

Per que volem que el precedent democràtic que demanen aquí fonamenti les futures reivindicacions social i futurs projectes de transformació dels nostres barris. 

Per unes polítiques transparents i respectuoses amb els drets de tot@s a uns serveis municipals de primera i, en definitiva, al benestar, seguretat, cohesió i la qualitat de vida als nostres barris. 

 Grup de Veïns afectats 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa