MónTerrassa
La patronal sanitària espanyola critica Comín per voler comprar l’HGC
L’equip de govern demana que es concreti la compra de l’HGC | M. Sagalés

!--akiadsense-->

L’Aliança de la Sanitat Privada Espanyola (ASPE) considera “desafortunat” l’anunci del conseller de Salut, Antoni Comín, de la intenció de comprar l’Hospital General de Catalunya (HGC), ja que genera “inseguretat” en els treballadors, els pacients i les institucions catalanes. La patronal sanitària creu que el debat sobre la salut ha de defugir la ideologia i centrar-se en la millora de la prestació dels serveis, independentment de la titularitat del servei.

En un comunicat, considera que “la ideologia s’ha posat, un cop més, per sobre de la lògica i de la salut dels ciutadans, un dret constitucionalment reconegut que hauria de protegir-se i garantir-se sense interferències polítiques o prejudicis ideològics”.

L’entitat considera que “els poders públics han d’actuar en tot moment guiats per l’absolut respecte als drets fonamentals reconeguts en la Constitució, entre els quals es troba el dret a la propietat privada, i recolzats en valors consagrats en ordenaments jurídics propis d’un Estat de dret com són la legalitat i la seguretat jurídica”. També defensa la llibertat d’elecció del pacient.

L’Aliança de la Sanitat Privada Espanyola agrupa més de 600 entitats sanitàries i representa més del 75% dels centres hospitalaris de l’estat.

Nou comentari

Comparteix