El president Carles Puigdemont
El president de la Generalitat Carles Puigdemont | ACN

L’Audiència Territorial d’Slesvig-Holstein descarta el delicte de rebel·lió per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el deixarà en llibertat sota una fiança de 75.000 euros mentre s’estudia l’entrega. El tribunal l’allibera ja que considera que a Catalunya no hi va haver violència. En un comunicat, ha explicat que només tramitarà la petició pel delicte de malversació de fons.

La justícia haurà de citar-lo ara a declarar, i la decisió final sobre si se l’extradeix, només per malversació, pot arribar en un termini màxim de dos mesos. En el comunicat, sassegura també que la justícia alemanya és imparcial i que no té constància que hi hagi una “persecució política” contra Puigdemont.

La policia alemanya va detenir Puigdemont el passat diumenge 25 de març quan el president passava pel país, en direcció a Dinamarca, per dirigir-se al seu domicili de Waterloo. Venia de Finlàndia on havia estat convidat per fer algunes xerrades. Des d’aquell dia, el president ha estat a la presó de Numünster, a l’estat de Schleswig-Holstein, al nord d’Alemanya.

Nou comentari

Comparteix